Ανακοίνωση της Περιφέρειας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Πρόγραμμα στεφάνωσης και παρέλασης

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016 - 11:03

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΩΡΑ 09:00 Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.

ΩΡΑ 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, παρουσία Αρχών, Προϊσταμένων υπηρεσιών, αποδεκτών επισήμων προγραμμάτων και αντιπροσωπειών μαθητών, Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, μαθητών των τελευταίων τάξεων του 4ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου, 3ου Γυμνασίου και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνου από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου.

Προσκύνημα μαθητών Σχολείων, σπουδαστών και Προσκόπων, που θα προσέρχονται συντεταγμένοι με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Κατάθεση στεφανιών, χωρίς προσφώνηση, ως εξής:

ΩΡΑ 15:45

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

(περιοχή προσφυγικού συνοικισμού Ξηροκάμπου)

Από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από το Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

ΩΡΑ 16:00

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

(Διοικητή του Οχυρού «Ρούπελ» κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941)

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

(Άμεση αναχώρηση για το Ηρώο των Πεσόντων (Πλατεία Ηρώων)

ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σύρου.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ ΚΑΝΑΡΗ

Από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ

Από μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΩΡΑ 07:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.

ΩΡΑ 08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο με συμμετοχή τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

ΩΡΑ 09:30 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στις κατά τόπους ενορίες, προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Άνω Σύρου, Βάρης και Ποσειδωνίας ως εξής:

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου.

ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΒΑΡΗΣ και ΜΑΝΝΑ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης - Μάννα.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας.

ΩΡΑ 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου - Άνδρου – Κέας – Μυκόνου - Μήλου-Σερίφου – Σίφνου - Κιμώλου – Κύθνου - Φολεγάνδρου και Σικίνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.

Τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό, ώρα 10:25 πμ.

ΩΡΑ 10:50 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μετά το πέρας της Δοξολογίας (εντός του Ι.Ν.) από τoν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γεώργιο Δούναβη.

ΩΡΑ 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγ.Νικολάου) και κατάθεση στεφανιών από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κα Ουρανία Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτές Νομού, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, εκπρόσωπο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Κυκλάδων, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Οπλιτών-Τραυματιών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πρόεδρο Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Προέδρους Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδρο Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Προέδρους λοιπών Σωματείων και Συλλόγων.

Σιγή ενός λεπτού – ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

ΩΡΑ 11:30 Παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου, του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης», της μαθητιώσας νεολαίας, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Ερμούπολης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Αρμόδιος για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης, ορίζεται η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων κα Σταμπουλή Μαρία και για την παρουσίαση της παρέλασης, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα Κατερίνα Σιγάλα.

Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του Προγράμματος ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Κωνσταντίνος Μουρσελάς και Κωνσταντίνος Ρουσουνέλος.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Μιαούλη, οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου θα παρουσιάσουν Εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.

ΩΡΑ 18:50 Υποστολή της Σημαίας (όπως και κατά την έπαρση).

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν :

α) Σύσσωμος ο λαός της Σύρου.

β) Οι θρησκευτικές αρχές, οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού, ο Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, οι λοιπές δικαστικές αρχές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Σύρου, ο κ. Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, ο κ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου - Ερμούπολης, ο κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ο κ. Προϊστάμενος του Δικαστικού Γραφείου Σύρου, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Σύρου - Ερμούπολης, οι κ.κ. Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι κ.κ. Πρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ., οι κ.κ. Προϊστάμενοι Οργανισμών και Τραπεζών, οι κ.κ. Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος εν ενεργεία και εν αποστρατεία με στολή και κατά ιεραρχική τάξη, οι κ.κ. Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, ο κ. Πρόεδρος του Παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, οι κ.κ. Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, ο κ. Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων με στολή, ο κ. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, οι κ.κ. Πρόεδροι Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι κ.κ. Πρόεδροι λοιπών Σωματείων και Συλλόγων.

Ετικέτες: