Μια θάλασσα... υποβάθμισης

Μία εκ των πλέον υποβαθμισμένων περιοχών στο νησί, αποτελεί ο όρμος του “Λαδόπουλου”, που βρίσκεται στα δυτικά της μαρίνας των Λαζαρέττων και έναντι του σταθμού της ΔΕΗ, πίσω από τις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου.

Αν και στη “βιτρίνα” του λιμένα της Ερμούπολης, η συγκεκριμένη περιοχή, που ξεκινά στα σύνορα με τη μαρίνα και εκτείνεται έως και το μικρό λιμανάκι στο σημείο “Γάλατα”, όπισθεν του π. σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, αποτελεί ένα “νεκροταφείο” βαρκών, ενώ παράλληλα έχει περιέλθει σε κατάσταση γενικότερου σκουπιδότοπου.

Στο θαλάσσιο τμήμα, αρκετά είναι τα “μπλόκια” που από την κατασκευή του έργου της μαρίνας έχουν παραμείνει ημιβυθισμένα, με σκουριασμένες δοκούς να εξέχουν, αποτελώντας κίνδυνο για πλέοντα σκάφη.

Όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, η περιοχή μόνο εγκαταλελειμμένη δεν είναι, αφού δεν μεταβαίνουν μόνο ενήλικες, αλλά και μικρά παιδιά παίζουν σε σημεία ακατάλληλα, με κίνδυνο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος, ή προσβολής της υγείας τους.

Καθώς πρόκειται για περιοχή, η οποία αποτελεί μέρος του λιμένα της Ερμούπολης, κρίνεται σκόπιμη η παρέμβαση των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να διατηρηθεί έστω και στο ελάχιστο, η ανάμνηση μίας εκ των παλαιότερων και ομορφότερων παραλιών του νησιού.