Κοπή πίτας του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Θα «οργώσει» τα νησιά και το 2017

Το μήνυμα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον θα προσπαθήσει να μεταδώσει και τη νέα χρονιά ο δραστήριος Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, ο οποίος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία μελών και φίλων του, που κατέκλυσαν χθες το εντευκτήριό του στο Κάτω Μάννα.

Στην πρώτη εκδήλωση του Ομίλου για το 2017 παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχοι Σύρου – Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου και Μάριος Βακόνδιος, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Ρουσσουνέλος, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων.

Σε δηλώσει του στην «Κοινή Γνώμη», ο πρόεδρος του Ομίλου Τάσος Ρούσσος σημείωσε πως ο Ο.Φ.Τ.Σ.Σ αριθμεί σήμερα 107 μέλη, τα οποία λειτουργούν συλλογικά και ανταποκρίνονται με θέρμη στις δράσεις που διοργανώνονται εντός κι εκτός Σύρου.

«Σεβασμός προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον»

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη διοργάνωση της 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στη Σύρο το 2014, ο Όμιλος έχει επικεντρωθεί στην πραγματοποίηση αποστολών σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων. Η αρχή έγινε το 2015 με την καλοκαιρινή αποστολή στο νησί της Δονούσας, ενώ την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν δύο αποστολές τόσο στο Κουφονήσι, όσο και στη Δονούσα. Στόχος του Ομίλου είναι η διοργάνωση δύο αποστολών και το 2017 με δράσεις που θα έχουν ως στόχο τη μετάδοση της ναυτικής παιδείας, την προσφορά στον συνάνθρωπο, την ανάδειξη της ομαδικότητας και την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης. Οι αποστολές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα του Ομίλου και παιδαγωγικές δράσεις. Αγαστή είναι η συνεργασία του ομίλου και με την ομάδα του WWF, με την οποία πραγματοποιούνται καθαρισμοί τόσο στη Σύρο, όσο και τη Γυάρο. «Μέσα από τη δράση μας προσπαθούμε να μεταφέρουμε αυτή τη νοοτροπία, δηλαδή το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον», κατέληξε ο κ. Ρούσσος.