Κάλεσμα στήριξης του «Ταμείου Κοινωνικών Δομών Σίφνου»

  • Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 23 Ιαν. 2017 - 7:30

Κάλεσμα απευθύνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, σχετικά με την στήριξη των πολιτών, προς το Ταμείο Κοινωνικών Δομών Σίφνου.

Στην ανοιχτή επιστολή του ΠΣΣ, αναφέρονται τα εξής;

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε υπάρχουν επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες που ως γνήσιοι Σιφνιοί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, συνεχίζοντας την πολύτιμη κληρονομιά ηθών και αξιών των προγόνων μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, αποδεχόμενος σχετική πρόταση επαγγελματιών του νησιού οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου “Κάν’ το όπως ένας Σιφνιός”, δράση που, ως γνωστόν, έχει ως στόχο τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας και που ολόθερμα υποστηρίζουμε, θα διαχειριστεί τα χρήματα που συγκεντρώνονται στο Ταμείο Κοινωνικών Δομών Σίφνου, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ – ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

Οι πρώτοι πήλινοι κουμπαράδες θα ανοιχτούν στη χοροεσπερίδα που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο εστιατόριο ΣΤΕΚΙ.

Το ποσό θα καταμετρηθεί από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο του Σωματείου Αγγειοπλαστών της Σίφνου, που χορήγησε τους πήλινους κουμπαράδες, έναν εκπρόσωπο της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου και έναν εκπρόσωπο του Π.Σ.Σ., και θα ανακοινωθεί επίσης δημόσια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα χρήματα θα διατεθούν με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την κάλυψη αναγκών του ΙΑΤΡΕΙΟΥ μας, ενώ στην περίπτωση που το συγκεντρωθέν ποσό υπερβαίνει τη σχετική απαιτούμενη δαπάνη, θα αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα και άλλες κοινωνικές ανάγκες που έχουν καταγραφεί από το Σύλλογό μας (θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση για τη διάθεση του ποσού).

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη στήριξη του Κοινωνικού Ταμείου για το συγκεκριμένο σκοπό ως την Παρασκευή 27/1.

{Για όσους φίλους και φίλες βρίσκονται εκτός Σίφνου και επιθυμούν να στηρίξουν το Κοινωνικό Ταμείο υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5713075999717 (με αιτιολογία «Κοινωνικό Ταμείο»)}.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση νέων κουμπαράδων σε ακόμα περισσότερα καταστήματα του νησιού μας από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι στηρίζουν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ με ευαισθησία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τους επαγγελματίες και τα μέλη της ΣΕΣ για την εμπιστοσύνη!

Φωτογραφίες: Γεωργία Γεωργούλη