Ποταμός... Ηρώων Πολυτεχνείου

Σε χείμαρρο μετατράπηκε, σε όλο της το εύρος, η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων, που έπληξαν τη Σύρο, την Τρίτη, με αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιας ταλαιπωρίας σε οδηγούς, επιχειρήσεις, αλλά κυρίως σε πεζούς.

Το χρόνιο πρόβλημα της ελαττωματικής αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων από το δρόμο, που αρκετά συχνά παρατηρείται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, ήρθε να γιγαντωθεί με την έντονη και συνεχόμενη βροχόπτωση της Τρίτης, μετατρέποντας το δρόμο σε... ποτάμι, με αποτέλεσμα τα νερά, που σταδιακά ανέβηκαν έως και το χείλος των πεζοδρομίων, να εμποδίζουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας, να προκαλούν προβλήματα στα καταστήματα, αλλά και να καθιστούν σχεδόν απαγορευτική τη διέλευση, όσων αποφάσισαν, έστω και για μερικά λεπτά να διασχίσουν κάποια απόσταση με τα πόδια.

Από το ύψος της Alpha Bank, τα νερά ήδη από το μεσημέρι είχαν σχηματίσει λίμνες, ενώ η διέλευση των οχημάτων σήκωνε... κύμα, ακόμη και στο σημείο που βρίσκεται η στάση του Mini Bus, όπου πολλοί πολίτες περίμεναν υπομονετικά αποτραβηγμένοι στο εσωτερικό του μικρού “πάρκου”, ώστε να μην βρέχονται, όχι από τη βροχή, αλλά από τα... απόνερα των αυτοκινήτων.

Στο ύψος της παλιάς αφαλάτωσης, το σκηνικό ήταν ακόμη χειρότερο, αφού από το απόγευμα, η στάθμη των υδάτων ανέβηκε, με κίνδυνο να προκαλέσει ζημιές στις επιχειρήσεις, ενώ στο ύψος του εργοστασίου του Λαδόπουλου, υπήρχαν επίσης σημεία με λιμνάζοντα νερά, ειδικότερα στο σημείο της διασταύρωσης με Άνω Μάννα και στην πύλη του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αρκετά φρεάτια ήταν φραγμένα, γεγονός, που δημιουργεί ερωτήματα, αν είχε υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα για τον έγκαιρο καθαρισμό τους, πριν την εκδήλωση των φαινομένων, για τα οποία είχαν προειδοποιήσει οι αρμόδιοι φορείς.

Τέλος, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στην απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας οδηγών απέναντι στους πεζούς, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που δεν ελάττωναν την ταχύτητά τους, προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες, που ήδη ταλαιπωρούνταν περπατώντας στη βροχή, από το “κύμα” που σήκωναν οι ρόδες των οχημάτων τους, ενώ δεν έλειψαν και οι “φαρσέρ”, οι οποίοι επιμόνως αύξαναν την ταχύτητά τους, ώστε να καταβρέξουν όποιον βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο πεζοδρόμιο.