Τοποθέτηση εξοπλισμού για ηλεκτρονική ενημέρωση επί των δρομολογίων και νέες στάσεις των mini bus

Διευκόλυνση των επιβατών

Στην ακριβή ενημέρωση των επιβατών των mini bus για τα προγραμματισμένα δρομολόγια του συνόλου των γραμμών θα προχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μέσω της τοποθέτησης και λειτουργίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού στις στάσεις αναμονής.

Ειδικότερα, μέρος του εν λόγω εξοπλισμού έχει τοποθετηθεί ήδη σε δύο κεντρικές στάσεις στην παραλία της Ερμούπολης και ειδικότερα, στο ύψος του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με σκοπό τη μελλοντική λειτουργία τους. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ο ενδιαφερόμενος επιβάτης που θα παραμένει στη στάση, θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται σχετικά με τον χρόνο αναμονής έως την άφιξη και αναχώρηση του επόμενου λεωφορείου. Σήμερα, αν και δεν μπορεί να αναφερθεί με βεβαιότητα ο χρόνος λειτουργίας τους, ωστόσο, μπορεί να αξιολογηθεί ως μία εξέλιξη θετική στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των πολιτών.

Άξιο απορίας παραμένει δε, το τί μέλλει γενέσθαι με τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν με ευθύνη παλαιότερης Δημοτικής Αρχής σε αρκετά σημεία της πόλης κι επί της ουσίας δεν λειτούργησαν ποτέ, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί πως, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυπηρέτησης δημοτών κι επισκεπτών τοποθετούνται νέες στάσεις, με ενδεικτικό παράδειγμα, την εγκατάσταση στον κεντρικό δρόμο στην περιοχή της “Λαλακιάς”.