Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Συριανή κοινωνία

Για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και τη θέρμη με την οποία αγκάλιασε για μία ακόμη χρονιά τους σκοπούς του, ευχαρίστησε τη Συριανή κοινωνία ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «Ερμής», η πρόεδρος Ευαγγελία Μπάιλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους τους φορείς, τα μέλη και τους ευεργέτες του συλλόγου, χωρίς τη στήριξη των οποίων η λειτουργία του θα ήταν ανέφικτη.

Αντώνης Κομνηνός: ο μεγάλος ευεργέτης

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος το 2016, με σημαντικότερη τη στέγασή του σε χώρο που εξασφάλισε ο μεγάλος ευεργέτης του κ. Αντώνης Κομνηνός. Τόνισε μάλιστα, ότι το γραφείο λειτουργεί κάθε πρωί με εθελοντική απασχόληση και προσφορά υπηρεσιών από τα μέλη του Συλλόγου Αντώνη Ξανθάκη και Σπύρο Ρούσσο. Η κ. Μπάιλα ευχαρίστησε τον κ. Κομνηνό τόσο για την εξασφάλιση της στέγης, όσο και για την επιχορήγηση που προσέφερε μέσω του ιδρύματός του, χωρίς την οποία ο Σύλλογος δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι, μετά την πρώτη προσφορά της κ. Αγγελικής Πρίντεζη, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών άρχισε να συγκεντρώνει περούκες τις οποίες θα δώσει σε όσους ασθενείς τις έχουν ανάγκη. Από τον περασμένο Ιούλιο, το διοικητικό συμβούλιο έχει έρθει σε επαφή με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας με έδρα την Πάρο, η οποία κοινοποιεί στον Σύλλογο το πρόγραμμα επισκέψεών της στη Σύρο ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες στης στα μέλη που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης.

Ψυχολογική και οικονομική στήριξη

Η κ. Μπάιλα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Σύλλογος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων ιατρών) και συγκεκριμένα την κ. Κατερίνα Μπατγίδου για την παροχή ψυχολογικής στήριξης σε μέλη που μεταβαίνουν στην Αθήνα. Ανάλογες επαφές πραγματοποιούνται και με την Ομοσπονδία Καρκίνου Ελλάδας, με την ελπίδα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων να ενταχθεί σύντομα σε αυτήν. Η πρόεδρος απηύθυνε επίσης ευχαριστίες στους ιατρούς του νησιού και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, εκφράζοντας ωστόσο τη λύπη της για το γεγονός ότι δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτή η πραγματοποίηση χημειοθεραπειών στη Σύρο.

Όσον αφορά στην οικονομική στήριξη των απόρων συμπατριωτών μας, ο Σύλλογος κατάφερε μέσα στο 2016 να ανταποκριθεί σε όλα σχεδόν τα αιτήματα που δέχθηκε, βοηθώντας οικονομικά 13 άτομα από Σύρο και Άνδρο κυρίως για τη μετάβασή τους στην Αθήνα για χημειοθεραπείες, εγχειρήσεις και εξετάσεις με το συνολικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Την πίτα ευλόγησαν και έκοψαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου π. Κωνσταντίνος Κοντός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος αλλά και φίλοι του Συλλόγου.

Τη βραδιά πλαισίωσε ομάδα από τη Σχολή Χορού Bella Dance.