Φωτιστικά, φθαρμένα παιχνίδια

Λιγοστές, αλλά σημαντικές φθορές, παρουσιάζουν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία βρίσκονται στην όψη του Δημαρχιακού Μεγάρου της Ερμούπολης, ενώ συχνά “πέφτουν θύματα” κακομεταχείρισης από θαμώνες της πλατείας, ιδίως νεαρότερης ηλικίας.

Σκουριασμένες, παραμελημένες, ακόμη και με αποκολλημένα τμήματα, βρίσκονται οι βάσεις των καλαίσθητων, κατά τ’άλλα φωτιστικών σωμάτων, που κοσμούν τα δύο μαρμάρινα στηθαία της σκάλας, γεγονός, που στερεί από την επιβλητική είσοδο του Δημαρχείου, ένα μικρό μέρος από την αρχιτεκτονική της αίγλη.

Παράλληλα, φθαρμένα και ασυντήρητα φαίνεται να είναι και τα φωτιστικά επί της πλατείας, έμπροσθεν της αίθουσας Γιάννη και Ελένης Βάτη, αλλά και της αίθουσας που έχει παραχωρηθεί στους Προσκόπους Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που οι στύλοι των φωτιστικών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται επάνω στη μαρμάρινη σκάλα του Δημαρχείου, χρησιμοποιούνται ως παιχνίδια, από τα παιδιά που επισκέπτονται την πλατεία, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται ο ρυθμός φθοράς τους, ενώ παράλληλα, να αποτελούν και ενδεχόμενο κίνδυνο.