Πεπαλαιωμένη όψη ενός νέου έργου

Μόλις πριν λίγους μήνες παραδόθηκε το έργο της ανάπλασης της οδού Καταδρομικού Έλλη, του δρόμου όπισθεν της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ωστόσο, η όψη του σήμερα παρουσιάζει εμφανείς φθορές, αλλά και γενικότερη αμέλεια.

Στο τοιχίο, το οποίο εφάπτεται στον προσήνεμο μόλο, έχει αποκολληθεί μεγάλο τμήμα του χρώματος, αφήνοντάς το ξεφλουδισμένο και ακαλαίσθητο, ενώ οι σοβάδες και το χρώμα, παραμένουν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να έχουν καθαριστεί.

Παράλληλα, από τα φωτιστικά, τα οποία είναι εντοιχισμένα, έχουν σχηματιστεί “αυλάκια” σκουριάς, καθώς η επαφή των υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν, είτε επρόκειτο για δομικά είτε για περιφερειακά, φαίνεται να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την επαφή τους με τη θάλασσα.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της μικρής εξέδρας, απέναντι από την παραλία “Κύματα”, ενώ εντύπωση προκαλεί, το γεγονός, πως ακόμη και οι ράμπες απαγόρευσης της εισόδου στα οχήματα, έχουν σκουριάσει και έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ήδη “λαβωμένη” άσφαλτο, δημιουργώντας μία κάκιστη εικόνα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να αποκομίζει κανείς την εντύπωση, πως όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε κανένα έργο στην οδό Καταδρομικού Έλλη, αλλά πως δεν έχει υπάρξει και καμία μέριμνα για τον ευπρεπισμό του σημείου, παρ’ όλο που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, είχε προχωρήσει στην ανάπλαση με όραμα την αισθητική “αναγέννηση” της περιοχής, η οποία απαλλαγμένη από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, θα αποτελούσε χώρο ευχάριστου περιπάτου για ντόπιους και επισκέπτες.