Καταρρέει το κληροδότημα “Άννης Κουτσοδόντη” - Πτώση τοίχου

  • Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2017 - 21:15

Στην πλήρη απαγόρευση διέλευσης πεζών στην οδό Ανδρέα Συγγρού προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές, μετά από την πτώση μεγάλου τμήματος εσωτερικού τοίχου στο πολύπαθο κτίριο του κληροδοτήματος “Άννης Κουτσοδόντη” πλησίον της πλατείας Μιαούλη.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό που παραπέμπει ξεκάθαρα στη σταδιακή κατάρρευση του ιστορικού κτιρίου στην “καρδιά” της Ερμούπολης σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης, οπότε καταστηματάρχες κι επιχειρηματίες της περιοχής άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο, σπεύδοντας στο σημείο και διαπιστώνοντας ευθύς αμέσως την πτώση μεγάλου τμήματος τοίχου του κληροδοτήματος.

Άμεσα, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι αιρετοί που είναι μέλη του ΔΣ του κληροδοτήματος από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ενώ επιπλέον, ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Φραγκίσκος Βακόνδιος καθώς επίσης κλήθηκαν μηχανικοί της αρμόδιας Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστώσουν τον βαθμό επικινδυνότητας.

Αν κι – ευτυχώς - δεν προκλήθηκε ατύχημα σε κάποιον πεζό ή περαστικό, ωστόσο, κρίνεται επιβεβλημένο να τονισθεί πως άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθεί μία ουσιαστική λύση για τη διάσωση του κτιρίου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί επιγραμματικά μόνον, πως, δεν είναι η πρώτη φορά που προκλήθηκε παρόμοιο περιστατικό.