Στις 27 Μαρτίου συνεχίζει η δίκη του σκανδάλου της Πολεοδομίας

Πολυήμερη θα είναι η δίκη της γνωστής υπόθεσης του σκανδάλου της Πολεοδομίας Σύρου, η έναρξη της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ωστόσο η συνέχισή της θα ακολουθήσει στις 27 Μαρτίου.

Το αίτημα διακοπής της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης με βασικούς κατηγορούμενους τον πρώην Διευθυντή της Πολεοδομίας, Δημήτρη Μπουντούρη και τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας, Κυριάκο Δικτυόπουλο ζητήθηκε από αρκετούς συνηγόρους υπεράσπισης εξ Αθηνών των κατηγορουμένων, προκειμένου να μπορούν να παρίστανται σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης της σοβαρής υπόθεσης, οι οποίοι και πρόταξαν σοβαρά κωλύματα.

Η έδρα του Δικαστηρίου μετά από σύντομη διακοπή για την εξέταση αποδοχής ή μη, των αιτημάτων διακοπής, ανακοίνωσε τελικώς την έναρξη της δίκης σήμερα, έως ότου απαιτηθεί η διακοπή της καθώς αρκετοί μάρτυρες και δικηγόροι θα αναχωρήσουν εντός της ημέρας για την Αθήνα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως το σοβαρό σκάνδαλο που σχετίζεται με παράνομες εγκρίσεις οικοδομικών αδειών για ανέγερση ακινήτων σε Κυκλαδονήσια, είχε έρθει στο προσκήνιο προ ετών, με τις σχετικές διαδικασίες προανάκρισης να είχαν ακολουθήσει αρκετούς μήνες πριν. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προφυλακισθεί ενώ μετά από καταβολή χρηματικής εγγύησης είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι εννέα πρόσωπα, καθώς πέραν από τους δύο προαναφερθέντες, σοβαρές κατηγορίες βαρύνουν επίσης και τους: Ανδροκλή Βαγενά, Μάρθα Μπουντούρη, Ευγενία Δικτυοπούλου, Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη, Χαράλαμπο Δικτυόπουλο και Ανδρέα Δικτυόπουλο.