Μήνυμα Χ. Κόκκινου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

"Η 25η Μαρτίου ημερομηνία με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ελληνισμό"

  • Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2017 - 18:26

Η 25η Μαρτίου είναι ημερομηνία με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ελληνισμό. Είναι θρησκευτική εορτή, αφού εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική γιατί το 1821 υπήρξε η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας με την επανάσταση των Ελλήνων κατά του πολύχρονου τουρκικού ζυγού και την απαρχή της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Είναι η ημέρα που εκπέμπει διαχρονικό μήνυμα και ζητά από τους Έλληνες να έχουν ομοψυχία, αλληλεγγύη και συλλογικό όραμα, να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και να περιφρουρούν την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία με πίστη στις αρχές και στις αξίες της πατρίδας.
Σήμερα με πολλές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις και με έξαρση των εθνικών μας θεμάτων, καλούμαστε να αλλάξουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες, να ενώσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις και να εξυγιάνουμε τη λειτουργία του κράτους, εκπληρώνοντας το ιστορικό χρέος που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές.
Επέτειοι όπως η σημερινή, ενισχύουν αφενός τη θρησκευτική συνείδηση και αφετέρου την εθνική αυτοπεποίθηση με την ανάκληση την μνήμης ενός σπουδαίου παρελθόντος.
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας, οφείλουμε όμως με αίσθημα ευθύνης να προσπαθήσουμε ώστε να είναι περήφανα και τα δικά μας παιδιά γι’ αυτό που τους κληροδοτήσαμε.
Εύχομαι σ’ όλους τους Δωδεκανήσιους και σε όλους τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται, χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και προκοπή.