Μαθητές, σπουδαστές και Πρόσκοποι την παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Τίμησαν το ηρωικό πνεύμα στην καθιερωμένη στεφάνωση

  • Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2017 - 17:40

Στην απόδοση τιμής προς τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και τον ηρωισμό τους προχώρησαν η μαθητιώσα νεολαία της Σύρου, οι σπουδαστές και οι Πρόσκοποι του νησιού προσερχόμενοι σήμερα, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στα εθνικά ηρώα της Ερμούπολης και των ευρύτερων περιοχών, για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές τους, καθώς επίσης και από τους βαθμοφόρους, πραγματοποίησαν παρέλαση στις κεντρικές οδούς της πόλης, προσεγγίζοντας στα μνημεία για να τιμήσουν το ηρωικό πνεύμα του αγώνα του 1821.

Έχοντας “σύμμαχό” τους τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, οι μαθητές συντεταγμένοι, απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των πολιτών, οι οποίοι και παρακολούθησαν τη στεφάνωση στο κέντρο της Ερμούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προχώρησαν το σύνολο των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το πρωί της Παρασκευής, όπως και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.

Η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων ολοκληρώθηκε το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου στεφάνωσαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ενώ ακολούθως, στην Προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου (πλ. Άννης Κουτσοδόντη) ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Ευθύς αμέσως, οι μαθητές αναχώρησαν για το Ηρώο των Πεσόντων στην πλ. Ηρώων, όπου και κατέθεσαν στεφάνι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και οι σπουδαστές και σπουδάστριες του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Επιπλέον, στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σύρου και στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που αποκαταστάθηκε χθες, οι μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης καθώς επίσης για δεύτερη φορά και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Τέλος, στην Προτομή του Πυρπολητή Κανάρη στεφάνωσαν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, αλλά και στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και οι εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφικού υλικού.

Ετικέτες: