Με λαμπρότητα οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Υπερήφανα για το έπος του ‘21

Με κορύφωση την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, σπουδαστών και εκπροσώπων Συλλόγων, στην Πλατεία Μιαούλη, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορτασμοί για την απότιση φόρου τιμής στον αγώνα απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον Τουρκικό ζυγό του 1821.

Μεγάλη ήταν και φέτος, με σύμμαχο τη συνεχιζόμενη καλοκαιρία, η προσέλευση του κόσμου της Σύρου στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, ο οποίος χάρισε το θερμό του χειροκρότημα, στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του νησιού, τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, τους εκπροσώπους του Λυκείου Ελληνίδων, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και άλλων Συλλόγων, Σωματείων και φορέων και αντιπροσωπίας των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Της μαθητικής παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της πολιτείας, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, καθώς και οι τοπικοί επικεφαλής των Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, προηγήθηκε επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ο Πανηγυρικός τηςΗμέρας, εκφωνήθηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Συρίγο, Προϊστάμενο Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ερμουπόλεως.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγ.Νικολάου) και κατάθεση στεφανιών από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, ο οποίος έδωσε το παρών και στη μαθητική παρέλαση, όπως επίσης και Βουλευτές Νομού, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Κυκλάδων, Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Οπλιτών - Τραυματιών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πρόεδρο Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Προέδρους Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδρο Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωπο Κατηχητικών Σχολείων Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, Προέδρους λοιπών Σωματείων και Συλλόγων.

 

Ετικέτες: