Μικρές οδοί της πόλης, κεντρικά σημεία και ακάλυπτοι χώροι “πλημμυρίζουν” συστηματικά από συσκευασίες αναψυκτικών, ποτών και έτοιμου φαγητού

Η ασυνειδησία υπό το φως της ημέρας

Σε κάδους... απορριμμάτων παραπέμπουν αρκετά κεντρικά σημεία της Ερμούπολης, σε εβδομαδιαία βάση και μάλιστα, τα πρωινά των Κυριακών, καθώς το πρώτο φως της ημέρας φανερώνει την ασυνειδησία όσων συχνάζουν σε στενά, μικρές οδούς και στην πλατεία Τσιροπινά τα Σαββατόβραδα.

Παρά το γεγονός πως, οι παρέες πολλών μαθητών ακόμη όμως και μεγαλύτερων παιδιών που απολαμβάνουν τη μεταξύ τους συντροφιά, επιλέγοντας διάφορα σημεία στην πόλη κατά την καθιερωμένη έξοδό τους, χαρίζουν αναμφισβήτητα έναν ευχάριστο τόνο στην πόλη, δίνοντας παράλληλα ζωή στις γειτονιές, ωστόσο, κρίνεται επιβεβλημένο να στηλιτευθεί η πάγια τακτική τους να πετούν στο δρόμο, τις συσκευασίες από αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, αλλά και έτοιμο φαγητό.

Χαρακτηριστικές εικόνες συναντά ο κάθε περαστικός και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης σε εβδομαδιαία βάση, τόσο στην πλατεία Τσιροπινά, όσο όμως και στις οδούς Ευαγγελιστρίας, Καλομενοπούλου, καθώς επίσης στην οδό Σουρή, αλλά και όπισθεν της Alpha Τράπεζας στο κέντρο της πόλης.

Στα ανωτέρω κεντρικά σημεία δε, έρχονται να προστεθούν και μερικοί ακάλυπτοι χώροι, στους οποίους δεν είναι λίγα τα παιδιά που επιλέγουν να πετούν διάφορες συσκευασίες έτοιμου φαγητού, χυμών, αλλά και αλκοολούχων ποτών, την ίδια στιγμή που σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται μικροί αλλά και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων.

Ενόψει της Πασχαλινής και της καλοκαιρινής περιόδου, χρήσιμο θα είναι μικροί και μεγάλοι να μεριμνήσουν για την εικόνα της πόλης, συνδράμοντας και στο έργο των οδοκαθαριστών, οι οποίοι επιφορτίζονται με τη συστηματική ασυνειδησία, αλλά κυρίως, να φροντίσουν να διατηρούν καθαρή κάθε γωνιά του τόπου, προς όφελος της ποιοτικής δικής τους καθημερινότητας.