Σύγχυση σε πεζούς και οδηγούς από τις υφιστάμενες διαγραμμίσεις στην οδό Ν. Μανδηλαρά και στην Ακτή Παπάγου

Κομφούζιο... διαγραμμίσεων

Διπλές διαγραμμίσεις που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών, αντίθετα μάλιστα, επιδεινώνουν την κυκλοφοριακή ανασφάλεια, διακρίνονται σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού Νικηφόρου Μανδηλαρά, καθώς και σε τμήμα της Ακτής Παπάγου στην Ερμούπολη.

Συγκεκριμένα, αρκετές διαβάσεις πεζών όπως ενδεικτικά στο ύψος του 4ου Δημοτικού Σχολείου, πλησίον του διαθέσιμου χώρου στάθμευσης (Μπαμπαγιώτειο), καθώς επίσης και στο ύψος της κεντρικής εισόδου του ΙΚΑ, πλησίον της αφετηρίας των ΚΤΕΛ, αλλά ακόμη και στη μικρή έξοδο του λιμένα της πόλης, δίπλα από τα στέγαστρα αναμονής επιβατών έχουν ξεθωριάσει, με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτες, ενώ επιπλέον, να μην ξεχωρίζουν ως σωστές διαβάσεις, από τις παλαιότερες διαγραμμίσεις, των οποίων οι σκιές... ακόμη, παραμένουν ορατές.

Ωστόσο, το πιο σοβαρό ζήτημα εστιάζεται στις διαγραμμίσεις ρύθμισης και διαχωρισμού των δύο κυκλοφοριακών κατευθύνσεων, ακριβώς στο ύψος της εξόδου από τον λιμένα, όπου οι τελευταίες διαγραμμίσεις, έχουν πραγματοποιηθεί σε διαφορετικό σημείο από τις παλαιότερες, με αποτέλεσμα οι διερχόμενο οδηγοί να μην γνωρίζουν ποιές εξ αυτών, οριοθετούν τη δική τους πορεία.

Αν και κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε προχωρήσει στην ενίσχυση των διαγραμμίσεων που εξυπηρετούν κυρίως τη μαθητική κοινότητα στην πόλη, αποτελώντας την πιο πρόσφατη παρέμβαση σε επίπεδο έμφασής τους, προκειμένου να εξυπηρετούνται μαθητές αλλά και συνολικά οι πολίτες, έκτοτε, κανείς εκ των αρμοδίων, δεν έχει μεριμνήσει σχετικώς για τις διαγραμμίσεις της πόλης.

Αποτέλεσμα της εν λόγω αδράνειας είναι πως, την παρούσα περίοδο και μάλιστα προ της πασχαλινής σεζόν, κατά την οποία και αναμένεται αύξηση της κίνησης, οδηγοί και πεζοί, διακρίνουν ένα κομφούζιο διαγραμμίσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διέλευση και μετακίνησή τους από και προς την πόλη.