Απόφαση τοποθέτησης κολωνακίων σε τμήματα δρόμου που φέρουν κίτρινη διαγράμμιση στην περιοχή του Βροντάδου

Περιορισμός παράνομης στάθμευσης

Σε ενέργειες τοποθέτησης εύκαμπτων πλαστικών κολωνακίων στην περιοχή του Βροντάδου και ειδικότερα, πλησίον της ομώνυμης οδού της γειτονιάς του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος” θα προβεί η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση πεζών, αλλά και διερχόμενων οδηγών.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση των μελών της, αποφασίστηκε να προωθηθεί σχετικό αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με σκοπό τον περιορισμό – στο μέτρου του δυνατού – της παράνομης στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων, ώστε να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή, οι δρόμοι της οποία χαρακτηρίζονται μάλιστα, για το περιορισμένο πλάτος τους.

Τα πλαστικά εύκαμπτα κολωνάκια προτείνεται να τοποθετηθούν σε σημεία που δηλώνεται κατηγορηματικά η απαγόρευση στάθμευσης με την ειδική κίτρινη διαγράμμιση, προκειμένου να διευκολύνεται η ομαλή κυκλοφοριακή ροή δικύκλων και οχημάτων. Από τη συγκεκριμένη ενέργεια δε, εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν και οι πεζοί, αφού καθημερινή κάκιστη συνήθεια ορισμένων οδηγών αποτελεί η παράνομη στάθμευση ακόμη κι επί των πεζοδρομίων.