Παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα θα βελτίωναν την εικόνα λειτουργίας των μικρών μόλων, της θέσης “Καρνάγιο”

Περιθώρια... διευκόλυνσης αλιέων

Στην κατεύθυνση διευκόλυνσης των αλιέων και των ιδιωτών που δένουν τις βάρκες και τα μικρά σκάφη τους στους μόλους της θέσης “Καρνάνιο” θα μπορούσαν να συμβάλουν ήπιες παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με σκοπό την αναβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας τους.

Δεδομένης της σταδιακής βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, που έρχεται να πολλαπλασιάσει την καθημερινή παρουσία αλιέων και ιδιωτών στο συγκεκριμένο σημείο, αξιολογείται επιβεβλημένη η λιτή αναφορά σε ορισμένα θέματα που αντιμετωπίζουν όσοι αξιοποιούν διαθέσιμο χώρο στην περιοχή, προκειμένου να διευκολυνθεί η δραστηριότητά τους. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορεί να μην αναφερθεί η μη διάθεση επαρκούς αριθμού μεταλλικών κατασκευών για το ασφαλές δέσιμο και την παραμονή των μικρών σκαφών στους μόλους, καθώς επίσης και η φθορά ορισμένων δεστρών, που οδηγεί αρκετούς αλιείς να αξιοποιούν... τα υφιστάμενα κολονάκια κατά μήκος του οδοστρώματος. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει μνεία στη μη ύπαρξη μεγάλου αριθμού pillars, με ορισμένα εξ αυτών δε, να είναι ανενεργά παραμένοντας σφραγισμένα.

Πέραν των προαναφερθέντων θεμάτων για τα οποία θα μπορούσε να μεριμνήσει το Λιμενικό Ταμείο, κρίνεται σημαντικό να αναφερθεί πως, εκ μέρους ορισμένων αλιέων τοποθετούνται στο μέσον των μόλων δίχτυα αλλά κι εξοπλισμός αλιείας και ψαρέματος, δημιουργώντας “λοφίσκους” που εμποδίζουν την ομαλή μετάβαση συναδέλφων τους, από και προς τις βάρκες.

Η ανάληψη της ευθύνης βελτίωσης της συνολικής εικόνας της θέσης “Καρνάγιο” από κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά στο μέτρο που της αναλογεί, αναμφισβήτητα θα ευνοούσε την καθημερινότητα των ίδιων των αλιέων, αλλά και σε γενικότερο επίπεδο την αισθητική βελτίωση της περιοχής.

Ετικέτες: