Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για την Πρωτομαγιά

  • Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017 - 12:17

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο παραμένει και εντείνεται η εκμετάλλευση για εμάς τους εργαζόμενους.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας το δικό μας αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εμείς, που σήμερα μπροστά στο φόβο της απόλυσης και της ανεργίας σκύβουμε το κεφάλι και δεχόμαστε να δουλεύουμε για μεροκάματα της πείνας.

Εμείς, που αγανακτούμε με την κατάσταση, αλλά δεν παίρνουμε την απόφαση να ξεσηκωθούμε.

Εμείς, που δεχόμαστε κάθε μέρα πιέσεις και τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς για το «κοινό συμφέρον».

Εμείς, που αγωνιούμε για το τι μας ξημερώνει και με τις εγχώριες αλλά και με τις διεθνείς εξελίξεις.

 

Ο μόνος δρόμος για εμάς, είναι ο δρόμος του αγώνα!

Ότι κατακτήσαμε ήταν με τους δικούς μας αγώνες και με σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία. Δεν περιμένουμε σωτήρες.

Έχουμε πλέον πείρα. Εφτά χρόνια και τρία μνημόνια μας «σώνουν» από την καταστροφή. Μια καταστροφή που για εμάς είναι εδώ, έχει έρθει, γιατί κάθε μέρα που περνάει, ακόμα και αν δεν έπαιρναν νέα μέτρα, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη με την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων. Τα μέτρα που συζητούν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και ανοχή. Περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και στηρίζει ο Λεβέντης.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες που καθημερινά βιώνουμε τη βαρβαρότητα εξαιτίας της ανάγκης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για όλο και αυξανόμενα κέρδη, με μειώσεις μισθών, με δυσκολία να τα βγάλουμε πέρα, με το φόβο της ανεργίας, ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές όλων των εργαζομένων του κόσμου που δεινοπαθούν κάτω από τη σιδερένια φτέρνα των ιμπεριαλιστών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί μπλέκει το λαό της δικής μας χώρας σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων, που θέλουν μερίδιο από τη λεία. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο εθνικισμός που κάποιες πολιτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν τα μάτια του λαού μακριά από την αιτία, που είναι το ίδιο το σύστημα. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η απάθεια και η μοιρολατρεία.

Θα είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι σε όποια εξέλιξη.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε

Έλα στο σωματείο σου. Κάνε την αγανάκτηση σου δύναμη ανατροπής! Να ακουστεί δυνατά το τέρμα πια οι θυσίες μας για τα κέρδη τους!

Σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθούν εστίες αντίστασης, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Να μη μένουμε θεατές μπροστά στις εξελίξεις. Χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έγινε.

 

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά! Όλες και όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 1η Μάη, 10.30, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου!