Έκκληση των αρχών για την επανασύνδεση του ρεύματος στο Νεώριο

  • Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017 - 15:41

Την κοινωνική ευαισθησία και συγκατάβαση της Διοίκησης της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ναυπηγείο του "Νεωρίου" μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησής του, επικαλούνται οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Σύρου.

Ακολουθεί αυτούσια η έκκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου . Δωροθέου Β', του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη και του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού.

"Διακατεχόμενοι από αγωνία για το μέλλον του Ναυπηγείου του «ΝΕΩΡΙΟΥ», το οποίο, παρά τις προσπάθειες της διοικήσεως και των εργαζομένων του,  αλλά και των προσωπικών μας παραστάσεων και παρακλήσεων, αντιμετωπίζει σήμερα, λόγω της διακοπής της ηλεκτροδοτήσεως των εγκαταστάσεών του, σοβαρώτατα λειτουργικά προβλήματα, μερικά εκ των οποίων μπορούν να προκαλέσουν και μη αναστρέψιμες ζημίες, και επειδή πληροφορούμεθα ότι το θέμα εισπράξεως χρημάτων και αμέσου καταβολής τους στη ΔΕΗ είναι καθαρά γραφειοκρατικό, απευθυνόμεθα προς την Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αναγνωρίζουμε ότι πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει δείξει και κατανόηση και καλή διάθεση στο θέμα των χρεών της Επιχείρησης, και την παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των νόμων και των δυνατοτήτων της, συνυπολογίζοντας κυρίως το γεγονός ότι εκείνοι που ουσιαστικά πλήττονται από τις σημερινές εξελίξεις είναι ο «άμαχος πληθυσμός», τα μέλη, δηλαδή, των οικογενειών των εργαζομένων, να στέρξει για μια ακόμη φορά και να επιδείξει την εγνωσμένη της κοινωνική ευαισθησία και  συγκατάβαση, η οποία, σημειωθήτω, σε τοπικό επίπεδο είναι αξιέπαινη!"