Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης εντός της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Επανασύνδεση ρεύματος στο Νεώριο μέχρι και τις 10 Μαΐου

Νέα πίστωση χρόνου προς τη διοίκηση του Νεωρίου “χαρίζεται” για να ανταποκριθεί στις υπέρογκες... υποχρεώσεις της αναφορικά με τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ, μετά την απόφαση επανασύνδεσης του ρεύματος, εξέλιξη που γνωστοποιήθηκε δημοσίως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Η μη τήρηση των ρυθμίσεων καταβολής των οφειλών της, οδήγησαν από το μεσημέρι της Πέμπτης στην παύση της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου, με αποτέλεσμα τη διαμαρτυρία εργαζομένων του Νεωρίου το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά και την παρέμβαση των Αρχών του τόπου προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Καθώς το θέμα απασχόλησε εκ νέου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός προέβη σε ενημέρωση του σώματος και κατ΄ επέκταση των άμεσα ενδιαφερομένων στη δημόσια κι ανοικτή συνεδρίαση του συμβουλίου, τονίζοντας πως, από το απόγευμα της Παρασκευής, η παροχή ρεύματος θα συνεχιζόταν προς το Νεώριο, “τουλάχιστον έως τις 10 Μαΐου” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ημερομηνία έως και την οποία η διοίκηση οφείλει να καταβάλει μέρος των οφειλών της προς τη ΔΕΗ.

Ο Γιώργος Μαραγκός υπήρξε σαφής για τους λόγους που “πυροδότησαν” την κοινή έκκληση των Αρχών του τόπου (Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας Σύρου, Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (χωρικού αντιπεριφερειάρχη και Δήμου Σύρου – Ερμούπολης) εξηγώντας πως, η προσωρινή διακοπή του ρεύματος προς το Νεώριο θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές (εργαζόμενους), ενώ επιπλέον, λόγω της παλαιότητας των δεξαμενών, τίθεται στο προσκήνιο το “ενδεχόμενο πρόκλησης μη αναστρέψιμης περιβαλλοντικής ζημίας από τον κίνδυνο καταβύθισής τους”, αφού “δεν είναι δυνατή η απάντληση νερού”.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, πως το σύνολο των Αρχών ήρθε σε επικοινωνία για το θέμα - προκειμένου να δρομολογηθεί “προσωρινή” λύση - και με το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγο.