Πρώτη ημέρα δράσεων του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Η αγάπη ταξίδεψε στη Φολέγανδρο κι έγινε... παράσημο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Φολεγάνδρου στα μέλη του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, που το πρωί του Σαββάτου «άναψε» τις μηχανές του για την καθιερωμένη ανοιξιάτικη αποστολή του στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Πέντε φουσκωτά το Ομίλου και ένα της WWF ξεκίνησαν το ταξίδι τους νωρίς το πρωί από τη Μαρίνα της Σύρου. Λίγο πριν τις 11, μαθητές του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Φολεγάνδρου καλωσόρισαν τα πληρώματα στο λιμάνι του νησιού, χαρίζοντας τους απλόχερα χαμόγελα, αγκαλιές και ένα όμορφο πανό, με το οποίο εκδήλωσαν τη χαρά τους.

Το μεσημέρι, η ομάδα φορτοεκφόρτωσης μετέφερε και έστησε τα σκηνικά του θεατρικού έργου «Έσπασε ο Βυθός. Κρακ» (new edition), το οποίο θα παρουσιαστεί απόψε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Φολεγάνδρου.

Λίγο αργότερα, στο Γήπεδο μπάσκετ, στο προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου Φολεγάνδρου πραγματοποιήθηκε η παιδαγωγική δράση «Το παράσημο της αγάπης» με υπεύθυνη την Χριστίνα Πρίντεζη. Περισσότερα από 35 παιδιά παρακολούθησαν μία θαλασσινή, διαδραστική ιστορία, βασισμένη στην προστασία της θάλασσας και τη σημασία της προσφοράς και της ομαδικότητας.

Η ιστορία αφορούσε σ’ έναν ιππόκαμπο, ο οποίος ζούσε ήρεμος στο βυθό και δεν ενοχλούσε κανέναν. Όλα ανατράπηκαν, όταν ξύπνησε ένα πρωί και βρήκε στην αυλή του σκουπίδια. Μέρα με τη μέρα έβρισκε περισσότερα και δεν μπορούσε να τα μαζέψει μόνος του, ώσπου ένα μαγικό κοχύλι εμφανίστηκε και του είπε ότι στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται ένας πειρατής. Τα παιδιά, μαζί με την ομάδα παιδαγωγών του Ομίλου (Χριστίνα Πρίντεζη, Αθανασία Παρασχάκη, Κυριακή Κοντογιάννη, Ιωάννα Ρούσσου, Γεωργία Ματσούκα, Μαρία Παπαϊωάννου και Αγνή Θαλασσινού) έκαναν τρεις δράσεις με στόχο να απομακρυνθεί ο πειρατής, να καταλάβει το λάθος του και να πάρει το μάθημά του. Το πρώτο ήταν ένα ομαδικό παιχνίδι με τίτλο «ο χορός του πειρατή». Στη συνέχεια, τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτί του μέτρου έναν μεγάλο πειρατικό χάρτη ώστε να τον δώσουν στον πειρατή και να μπορέσει να βρει τον θησαυρό του και τέλος, χόρεψαν ένα τραγούδι. Με τις τρεις αυτές δοκιμασίες, ένα κύμα ανέβασε τα σκουπίδια δίπλα από τη βάρκα του πειρατή, ο οποίος τα μάζεψε και τα μετέφερε στην ανακύκλωση.

Στη συνέχεια, τα παιδιά με τη βοήθεια των παιδαγωγών έφτιαξαν τα παράσημα της αγάπης με διάφορα υλικά για τον ιππόκαμπο αλλά και για όλα τα πλάσματα που αγαπούν το βυθό, ενώ οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με face painting από την make up artist Αγνή Θαλασσινού και μπαλονοκατασκευές.

Οι δράσεις του Ομίλου συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή, με καθαρισμούς σε παραλίες του νησιού, περιβαλλοντικό παιχνίδι από τη WWF στο λιμάνι και παραδόσεις εξοπλισμού σε δομές της Φολεγάνδρου.

Ακολουθεί συνεχής ενημέρωση από την «Κοινή Γνώμη» η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά την 3η Αποστολή