Εργασίες υποστήριξης των στάσεων σε περιοχές της Σύρου, προς εξυπηρέτηση των κατοίκων που μετακινούνται με λεωφορεία

Ασφαλής αναμονή

Σε εργασίες υποστήριξης και βελτίωσης των στάσεων αναμονής για τους επιβάτες των λεωφορείων σε ευρύτερες περιοχές της πόλης και στα χωριά προχωρά το Τμήμα Μικρών Έργων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν ασφαλέστερη και ποιοτικότερη αναμονή.

Όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, σε τρία βασικά σημεία τόσο στα Χρούσσα, όσο και στην περιοχή του Βροντάδου αναπτύσσονται εργασίες καθαίρεσης της οροφής των στάσεων, προκειμένου να κατασκευασθούν νέες, με κύριο σκοπό την προάσπιση της σωματικής ασφάλειας των πολιτών που αναμένουν την επιβίβασή τους στα λεωφορεία που καλύπτουν τις δρομολογιακές γραμμές της Σύρου σε καθημερινή βάση.

Δεδομένου ότι βρίσκονται εντός των στάσεων θυρίδες των ΕΛ.ΤΑ. για τη διανομή της αλληλογραφίας, πρέπει να σχολιαστεί πως, καθώς απαγορεύθηκε η πρόσβαση των δημοτών στον εσωτερικό χώρο αυτών για την εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών, εκ μέρους αρκετών κατοίκων των ανωτέρω περιοχών, εκφράσθηκαν παράπονα για τη μη εξυπηρέτησή τους και τη μη δυνατότητα λήψης της αλληλογραφίας που τους αφορά.

Η απαγόρευση της πρόσβασής τους, καθίσταται ναι μεν κατανοητή προκειμένου να μην προκληθεί ατύχημα, από πτώση μπάζων, ωστόσο, η ανησυχία τους εστιάζεται στη μη δυνατότητα παραλαβής των φακέλων που τους αφορούν.

Κρίνεται επιβεβλημένο να τονισθεί πως, οι σχετικές εργασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα και σε εύλογο χρονικό διάστημα.