Ανάπλαση πλατείας Φοίνικα στο νησί της Σύρου

Πρώτες εργασίες

Η έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας του Φοίνικα γνωστοποιήθηκε επισήμως από τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με τις πρώτες παρεμβάσεις εκ μέρους του αναδόχου να έχουν ήδη καταγραφεί.

Συγκεκριμένα, από χθες το πρωί οριοθετήθηκε ο χώρος της πλατείας του χωριού, με ειδική πλαστική περίφραξη ώστε να μην εισέρχονται οχήματα και δίκυκλα, ενώ επιπρόσθετα, τοποθετήθηκαν ειδικές βάσεις για την περίφραξη, αλλά και οριοθετήθηκε με κόκκινη διαγράμμιση το τμήμα επί του οποίου θα αναπτυχθούν οι εργασίες.

Η μέχρι σήμερα κάκιστη εικόνα στην οποία έχει περιέλθει η πλατεία του χωριού, αναμένεται μετά την υλοποίηση του συνολικού έργου της ανάπλασης να αποτελέσει παρελθόν, χαρίζοντας στον Φοίνικα έναν ιδιαιτέρως καλαίσθητο παραλιακό χώρο που θα αναβαθμίζει επί της ουσίας την παραλιακή εικόνα.

Χρήσιμο είναι να υπενθυμισθεί πως, η εύλογη αγωνία των επιχειρηματιών του χωριού, οι οποίοι ενόψει θερινής περιόδου θα απαιτηθεί να έρθουν τετ α τετ με το εργοτάξιο, είχε οδηγήσει σε δεσμεύσεις το Λιμενικό Ταμείου Σύρου αναφορικά με το αίτημά τους, περί αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων.