Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη

Συγκέντρωση Σωματείων στις 10.30 π.μ. στο Νεώριο
  • Δευτέρα, 15 Μαΐου, 2017 - 12:22

Την ανάγκη να σημάνει γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που φέρνει η κυβέρνηση, επισημαίνει η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων, προκαλώντας το λαό της Σύρου να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαίου. 

"Τις επόμενες ημέρες ψηφίζεται στη βουλή η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  με τους δανειστές, μια συμφωνία που οδηγεί σε νέα λεηλασία των εισοδημάτων μας και  καρατόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Με το “κλείσιμο” της συμφωνίας η κυβέρνηση  μεθοδεύει με ταχύτατους ρυθμούς νέα βαριά φοροεπιδρομή σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Για να υπηρετήσει τον στόχο των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων στα επίπεδα του διαβόητου 3,5% επιβάλλει νέα δραματική μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, ακόμα και αυτοί που παίρνουν σύνταξη μέχρι 490 ευρώ, καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην – έτσι κι αλλιώς άδεια – τσέπη τους και να πληρώσουν νέους δυσβάσταχτους φόρους.

Η κυβέρνηση που υποτίθεται πως θα προστάτευε τις συντάξεις ακόμα και αυτών των χαμηλοσυνταξιούχων, προσυπέγραψε την δραματική περικοπή έως και 18%(!!) της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μετατρέπει έτσι τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα και καταδικάζει τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Για την εκπαίδευση με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά  μέτρα (αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας,  νέο ταξικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, μαθητεία, κ.ά.) που προωθούν περικυκλώνουν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα  η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά από το 3ο Μνημόνιο πως θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του ωραρίου.

Η κυβέρνηση βγάζει για μια ακόμα φορά στο σφυρί τη Δημόσια Περιουσία. Στο στόχαστρο μπαίνει τώρα η ενέργεια αφού προωθείται άμεσο ξεπούλημα του 30% έως 40% των μονάδων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ καθώς επίσης και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδότες και όλος ο μνημονιακός συρφετός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους εργαζόμενους!

Συνάδελφοι

Πρέπει να βάλουμε τώρα τέλος στη μακρά περίοδο αναμονής και απογοήτευσης. Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της υποταγής στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Η γενική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη είναι ανάγκη να μετατραπεί σε πανεργατικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο και εφαλτήριο νέων μεγάλων αγώνων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τα τεράστια τμήματα των εργαζομένων και του λαού μας, που βγάζει το δημόσιο πλούτο στο σφυρί!

Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά & αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!

Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!

Να γίνουμε το κίνημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν!

Με αγώνες σύγκρουσης κι ανατροπής – όχι διαμαρτυρίας κι υποταγής"!