Κορμοί δέντρων καθώς και μεγάλα κλαδιά σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης “απειλούν” την ομαλή κυκλοφοριακή διέλευση οχημάτων, δικύκλων και λεωφορείων καθώς και την ασφάλεια των πεζών

Επικίνδυνη κλίση προς το δρόμο

Παρά τη γενικότερη φροντίδα που αναπτύσσει σταδιακά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σε επίπεδο καλλωπισμού των κοινόχρηστων και δημοτικών πάρκων και κηπαρίων, ωστόσο σε ορισμένα κεντρικά σημεία της Ερμούπολης καθίσταται εξόφθαλμη η ανυπαρξία ελέγχου και προληπτικών ενεργειών της απότομης κι επικίνδυνης κλίσης που παρουσιάζουν ψηλά δέντρα και μεγάλα κλαδιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, εντός του οποίου και πάντως πλησίον της περίφραξής του, βρίσκονται δέντρα τα οποία έχουν λάβει μεγάλη κλίση προς τον δρόμο, με ορατό τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα σε περίπτωση απρόσμενης αποκόλλησης κλαδιών.

Ειδικότερα, αρκετά εξ αυτών “εμποδίζουν” ήδη τη διέλευση των mini bus αφού υφίστανται κλαδιά σχεδόν κάθετα προς την οροφή τους, ενώ επιπλέον, χαμηλότερου ύψους δέντρα με “αιχμηρά” φύλλα, καθίστανται άκρως επικίνδυνα για τους οδηγούς δικύκλων. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η ζημιά που ήδη παρατηρείται δε και στην παλαιά περίφραξη, η οποία πέραν των όποιων καταστροφών, τείνει να αποκολληθεί από την ένταση με την οποία κορμοί δέντρων την ωθούν προς την πλευρά του δρόμου.

Επιπλέον, παρόμοια θέματα παρατηρούνται και στο μικρό πάρκο στην περιοχή της Δόξας και ειδικότερα στο ύψος της στάσης αναμονής των επιβατών των mini bus, όπου πέραν της ηπιότερης κλίσης κλαδιών, έχει παρατηρηθεί και καταστροφή της τσιμεντένιας περίφραξης.