Ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου στον Πάγο

Ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι

Πιστά στο ραντεβού της ετήσιας χοροεσπερίδας τους υπήρξαν τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου συμμετέχοντας στο όμορφο και γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι που πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ, το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της περιοχής του Πάγου.

Κέφι, χορός, άρωμα παράδοσης και χαρακτηριστικοί ηπειρώτικοι ήχοι συνέθεσαν το κορυφαίο πανηγύρι του Συλλόγου, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν την παραδοσιακή γιορτή που πλέον έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες που διοργανώνει η ηπειρώτικη “ψυχή” σε ετήσια βάση.

Άρωμα... παράδοσης

Ειδικότερα, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ οι προσκεκλημένοι μουσικοί του Συλλόγου Ηπειρωτών “άνοιξαν” την αυλαία της χοροεσπερίδας, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και παραδοσιακοί ηπειρώτικοι χοροί.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ευαγγελία Ζάχαρη μιλώντας στην εφημερίδα για τη φετινή χοροεσπερίδα ανέφερε πως, “Είναι ένα πανηγύρι που έχει γίνει θεσμός για εμάς πλέον. Είναι το ετήσιο πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών και πρόκειται για την μεγαλύτερή μας εκδήλωση”. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε, το ξεχωριστό “άρωμα” της φετινής γιορτής οφείλεται στη συμμετοχή σημαντικών μουσικών της ηπειρώτικης “σκηνής”, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. “Φέτος έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας καλλιτέχνες που είναι αξιόλογοι και γνωστοί όπως ο Χρήστος Τζιτζιμίκας στο τραγούδι, ο Δημήτρης Μπρέντας στο κλαρίνο, ο Βαγγέλης Φωτέας στο βιολί, ο Νίκος Αγγελόπουλος στο λαούτο και ο Ανδρέας Δρακόπουλος στο ντέφι” σημείωσε η κ. Ζάχαρη, η οποία και προλόγισε τη γιορτή, αναφέροντας ακόμη και την άξια λόγου δουλειά της χορευτικής και της πολυφωνικής ομάδας του Συλλόγου. “Απόψε χορεύει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου και θα πει κάποια τραγούδια και η πολυφωνική ομάδα του Συλλόγου” τόνισε συγκεκριμένα, ευχαριστώντας τέλος όσους στηρίζουν τον Σύλλογο Ηπειρωτών Σύρου, ο οποίος σήμερα, διανύοντας τον 11ο χρόνο του, έχει 150 εγγεγραμμένα μέλη. “Έχουμε πολύ κόσμο που μας βοηθά και Ηπειρώτες και Συριανούς. Τους ευχαριστούμε όλους” δήλωσε η πρόεδρος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της.