Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Π. Μώτου για τον χώρο πάνω από τη θέση “Αστέρια”

Απαιτείται φροντίδα λόγω καλοκαιριού

Την επιβεβλημένη μέριμνα που πρέπει να αναπτύσσει η Υπηρεσία Καθαριότητας σε ανοικτό χώρο ιδιοκτησίας Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πάνω από τη θέση “Αστέρια” στην ευρύτερη συνοικία “Βαπόρια” έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Πέτρος Μώτος λόγω θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με όσα σχολίασε στην πρόσφατη δημόσια συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, το εν λόγω ακίνητο, καθώς και ο χώρος πέριξ αυτού διαπιστώνεται αρκετά εγκαταλελειμμένος, παρουσιάζοντας μία εικόνα που στερείται φροντίδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολυσύχναστη περιοχή.

Αυξημένη βλάστηση χόρτων, καθώς επίσης, απορρίμματα και σκουπίδια, ενώ επιπλέον πτώση σοβάδων από ορισμένα μικρά κτίσματα διαμορφώνουν ένα αποκρουστικό θέαμα κυρίως για τους διερχόμενους επισκέπτες, αρκετοί εκ των οποίων εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο σημείο για την παραλία των Αστεριών ή διαμένουν σε ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής.

Ο κ. Μώτος έκανε έκκληση προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μάριο Βουτσίνο να μεριμνήσει καταλλήλως, με τον δεύτερο να απαντά πως, αναπτύσσεται ο καθιερωμένος ετήσιος καθαρισμός.