Απολογισμός και προοπτικές στη Γενική Συνέλευση για τους "Φίλους της Πάρου"

  • Σάββατο, 22 Ιουλίου, 2017 - 20:47

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γ.Σ. των Φίλων της Πάρου τον Αύγουστο 2016 (βλ. μεταφρασμένο πρακτικό που διανεμήθηκε το φθινόπωρο του 2016), συζητήθηκε μια σειρά κατευθύνσεων προς δράση:

- Δημοσίευση τριών τευχών του περιοδικού, αντί για δύο: ΟΚ

- Αύξηση της τοπικής υποστήριξης για το περιοδικό: ΟΚ

- Βελτίωση της ιστοσελίδας: ΟΚ

- Ενεργή χρήση και κίνηση του λογαριασμού μας στο Facebook: ΟΚ

- Οργάνωση ημερίδων σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες που διακρίθηκαν κατά την διάρκεια της τελετής της 8/8/2016: ΟΚ

- Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων το φθινόπωρο (διάσκεψη για τον ρόλο του θεάτρου στην καθημερινή ζωή) στον Αρχίλοχο, για το «Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Πάρου» (στο Λύκειο της Παροικιάς, Πάρος) και τον χειμώνα, όπως το Αρχαιολογικό συνέδριο στο Παρίσι: ΟΚ

- Άνοιγμα της συζήτησης για τους τρόπους χρηματοδότησης των εργασιών αναστήλωσης των αρχαιολογικών χώρων (βλ. το μεταφρασμένο κείμενο): ΟΚ

- Δημιουργία μιας αρχαιολογικής επιτροπής: ΟΚ

- Διατήρηση τακτικών επαφών με τους συνδρομητές, μέσω της διεξαγωγής συναντήσεων και της τακτικής κοινοποίησης μηνυμάτων: ΟΚ

- Διατήρηση του επιπέδου συνδρομών και ενίσχυση της χρηματοδότησης (βλ. έκθεση του ταμία):ΟΚ

- Χρηματοδότηση πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων: ΟΚ

 

Απτά αποτελέσματα:

Ενεργήσαμε πάνω σε 4 σημαντικά θέματα:

-  Χάρη στο περιοδικό και τις ομαδικές πρωτοβουλίες, έχουμε βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του « think tank » Οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ, όπως γίνεται αυτό αντιληπτό  στο θέμα της αρχαιολογίας, καθώς και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  (βλ. τεύχος 13 το οποίο παρουσιάζει την καλύτερη θεματική προσέγγιση μέχρι τώρα στο νησί).

- Καταφέραμε μεγαλώσουμε την αξιοπιστία της οργάνωσής μας, χάρη στην υψηλή ποιότητα των μέσων επικοινωνίας μας.

- Ξεκινήσαμε ένα έργο μεγάλης σημασίας για την αρχαιολογία.

-  Τέλος, κρατήσαμε ζωντανή και δραστήρια μια ομάδα δράσης της οργάνωσής, αποτελούμενη από 20 άτομα, με θέληση να δράσουν από κοινού, σε μια εποχή που παρατηρούμε την επιβράδυνση των συλλογικών κινημάτων.

 

Εκκρεμούν:

Δεν έχουμε ακόμα δράσει σχετικά με 4 θέματα: το « Μνημείο των Γάλλων», την συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρία », το πιλοτικό πρόγραμμα σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό, ορισμένες φορολογικές πτυχές της οργάνωσής μας.

 

Προοπτικές:

Εκτός από τις συνήθεις δραστηριότητές μας, κρίνεται απαραίτητο να εστιάσουμε:

- στον τομέα της αρχαιολογίας, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υποστήριξη ενός ή δύο αρχαιολογικών χώρων, μέσω συγκέντρωσης σχετικών πόρων.

- στο περιοδικό, το οποίο πρέπει να δημοσιεύεται τουλάχιστον τρείς φορές τον χρόνο, και να μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται.

- στην πραγματοποίηση του πιλοτικού προγράμματος σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό.

- στην ενίσχυση της δράσης του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου της Πάρου.

- σε κάθε άλλη δραστηριότητα που θα προταθεί και εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση

Επιδιώκουμε να συνεχίσουμε την δράση μας για τα επόμενα δύο χρόνια, και ευελπιστούμε να ανανεώσουμε τη θητεία μας ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας των Φίλων της Πάρου, αντίστοιχα.

Γιώργος Βλαντάς &   Τάσος Ζαχαράς

Πρόεδρος ΦτΠ   & Γενικός Γραμματέας ΦτΠ

Ετικέτες: