Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Σύρου για τα προβλήματα χαμηλής πίεσης νερού

  • Σάββατο, 22 Ιουλίου, 2017 - 10:50

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Σύρου, ενημερώνει τους κατοίκους των υψηλών περιοχών της Ερμούπολης (Ανάσταση, Πευκάκια, Ξηρόκαμπος) ότι η χαμηλή πίεση και η διακοπή στην υδροδότηση που συμβαίνει αυτές τις ώρες οφείλεται σε προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση του εργοστασίου αφαλάτωσης της Ερμούπολης.

Η διακοπή, έστω και για λίγα λεπτά, του ηλεκτρικού ρεύματος στις μονάδες αφαλάτωσης σημαίνει απώλεια στην παραγωγή πόσιμου νερού με συνέπεια να υπάρξει έλλειμμα στην ημερήσια ζήτηση. Και σαν να μη έφτανε μόνο αυτό, κατά την επανεκκίνηση των μονάδων αφαλάτωσης, παρουσιάστηκε βλάβη σε μια από αυτές με αποτέλεσμα να μείνει εκτός λειτουργίας για 6 έως 8 ώρες επιπλέον και να επιδεινώνει την κατάσταση.

Από τη ΔΕΥΑΣ καταβάλλονται προσπάθειες τόσο για την επισκευή της ζημιάς όσο και για την εκ περιτροπής και ανά περιοχή υδροδότηση της πόλης, έτσι ώστε το υπάρχον απόθεμα νερού κατά το δυνατόν να μοιραστεί σε όλους. Παρακαλούμε το καταναλωτικό κοινό να δείξει αυτοσυγκράτηση και να περιορίσει τις καταναλώσεις του στο ελάχιστο.

Ετικέτες: 

Σχόλια

Ragousis Nikolaos Κυρ, 23 Ιουλ. 2017 - 15:22

Η ΔΕΥΑΣ οφείλει να εγκαταστήσει εφεδρικό Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος-όπως άλλωστε προβλέπεται εκ της νομοθεσίας-και να μην επιρρίπτει συνεχώς τα όποια προβλήματα της στην ΔΕΗ. Όπως έχουν όλες οι υπηρεσίες με κρίσιμο ρόλο π.χ. Νοσοκομεία,Αεροδρόμια κλπ,και δεν επηρεάζονται από ενδεχόμενες διακοπές της ΔΕΗ.