Η Πάρος γιόρτασε και φέτος τη "ρεβυθάδα" της

  • Τετάρτη, 2 Αυγούστου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 2 Αυγ. 2017 - 7:31

Στο πλαίσιο της γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστήριξε για 3η συνεχή χρονιά την διήμερη  γαστρονομική εκδήλωση "Η γιορτή του ρεβιθιού" που διοργανώθηκε στον Πρόδρομο της Πάρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Σκόπας ο Πάριος" στις 29 και 30 Ιουλίου 2017.
Το μαγείρεμα της ρεβιθάδας αποτελεί μέρος της γαστρονομικής ιστορίας του νησιού και εξακολουθεί να μαγειρεύεται μέχρι και σήμερα με τον πατροπαράδοτο τρόπο διατηρώντας ζωντανή τη μαγειρική παράδοση της Πάρου.
Το διήμερο των εκδηλώσεων περιλάμβανε το άναμμα του ξηλόφουρνου και το ξεφούρνισμα την δεύτερη ημέρα από τον φούρναρη Φιλόθεο Τζανακόπουλο, παιδικό εργαστήρι κατασκευών από την Βασιλική Παυλάκη , παρουσίαση παραδοσιακής παρασκευής στραγγαλιών , παρουσίαση κατασκευής του "σκούνταυλου" από τον κεραμίστα Στέλιο Γκίκα , πλέξιμο πιάστρων από το

"Green Paros", προβολή βίντεο με   τίτλο "η πορεία του ρεβιθιού ", γευσιγνωσία της παραδοσιακής ρεβιθάδας από τον Ηλία Μαμαλάκη, τη Νίκη Μηταρέα και τον Βασίλη Δημαρά.
Παράλληλα στα δρομάκια του Προδρόμου,  Παριανοί μουσικοί έπαιζαν τσαμπούνες και τουμπάκια.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της κατάκτησης του τίτλου της European Region of Gastronomy 2019 στηρίζει σε όλα τα νησιά τις δράσεις που προβάλλουν και αναδεικνύουν την πλούσια γαστρονομική τους παράδοση.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου  κ. Κώστας Μπιζάς δήλωσε την ικανοποίηση του για την άρτια γαστρονομική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πρόδρομο της Πάρου και συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου "Σκόπας ο Πάριος" για τον κόπο τους αλλά και για την διάθεση τους να αναδείξουν και μια άλλη πλευρά της Πάρου,  την Πάρο της γαστρονομίας , της παράδοσης, της κεραμικής και της μουσικής.

Ετικέτες: