Συνδρομή του Hellenic Highspeed σε επιχείρηση διάσωσης ιστιοπλοϊκού

  • Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 19:36

Άμεση υπήρξε η συνδρομή του Hellenic Highspeed σε επιχείρηση διάσωσης τετραμελούς οικογένειας που επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό σκάφος σήμερα, αργά το μεσημέρι, λίγο έξω από το λιμάνι της Σίφνου.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του πλοίου όπως και τα παραπλέοντα σκάφη, έλαβαν σήμα (μέσω του Olympia radio) για το έκτακτο πρόβλημα που συνέβη στο ιστιοπλοϊκό μετά την καταστροφή του ιστίου και της προπέλας από πτώση του σχοινιού, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά με άμεσο τον κίνδυνο για τα επιβαίνοντα μέλη.

Το Hellenic Highspeed άλλαξε ρότα, καταπλέοντας άμεσα προς τη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να περισυλλέξει τους επιβάτες του σκάφους μετά την προσέγγισή του εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και του υψηλού κυματισμού. Τελικά, η παρουσία του υπήρξε σωτήρια για τα παραπλέοντα μικρότερα σκάφη, τα οποία πλησίασαν για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια διάσωσης – με επιτυχία – της τετραμελούς οικογένειας.

Ως εκ τούτου, η άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη αναχώρησή του για Σύρο – Μύκονο να πραγματοποιηθεί απόψε με περίπου μία ώρα καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, αν και θα ξεκινούσε την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του στις 19.35, σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση της εφημερίδας, θα αναχωρήσει μετά τις 20.00.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία παρακαλεί για την κατανόηση του επιβατικού κοινού λόγω του έκτακτου περιστατικού.