Παρεμπόδιση πρόσβασης... ποικιλοτρόπως

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται το οδόστρωμα, στην οδό Ασυμομύτη, καθώς και τους παράδρομους που τη συνδέουν με το κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ενώ καθημερινό φαινόμενο αποτελεί η κατάληψη των ειδικών θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ από άλλα οχήματα.

Παρά το γεγονός, ότι η οδός Ασυμομύτη οδηγεί, μεταξύ άλλων, στην είσοδο του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (π. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, το οποίο επισκέπτονται άτομα με μειωμένη κινητικότητα, η κάκιστη ποιότητα του σκυροδετημένου δρόμου σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα, ενώ αντιθέτως δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση. Ιδιαίτερα, αν κάποιο άτομο χρησιμοποιεί βοηθήματα για τη μετακίνησή του, η πρόσβαση από την οδό Ασυμομύτη ενέχει ακόμη και κινδύνους.

Παράλληλα, τα οχήματα, τα οποία βρίσκονται άναρχα σταθμευμένα στις άκρες του δρόμου, όπως και στη μικρή “αλάνα” η οποία χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την ομαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει επαρκής χώρος ώστε να ανοίξουν τελείως οι πόρτες ενός αυτοκινήτου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, αφορά σε παράνομη κατάληψη χωροθετημένων θέσεων ΑμεΑ από άλλα οχήματα, όπως επίσης και η στάθμευση οχημάτων ακριβώς στην είσοδο του ΚΕΦΙΑ, γεγονός, που σχεδόν εξαλείφει κάθε έννοια προσβασιμότητας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας.