Εργασίες αρχειοθέτησης και αξιοποίησης του ιστορικού αρχείου του Δήμου Σερίφου

Η Σέριφος «τακτοποιεί» την ιστορία της

  • Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2017 - 06:12

Παρουσία του ομότιμου καθηγητή Ιστορίας του πανεπιστημίου Κρήτης, κυρίου Χρήστου Λούκου και του συνεργείου του ξεκίνησαν οι εργασίες για την αρχειοθέτηση -αξιοποίηση του αρχείου του Δήμου Σερίφου.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με ενημέρωση εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, Μάλιστα, ενδέχεται να υπάρξει κάλεσμα προς τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι έχουν στα χέρια τους αρχειακό υλικό προκειμένου να αξιοποιηθεί και αυτό.

Τον κ. καθηγητή και το συνεργείο του υποδέχθηκε ο κ. Χρυσολωράς Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερίφου, ο οποίος ενημερώθηκε επίσης και για την πορεία των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο καθηγητής κ. Λούκος είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού, η οποία, μεταξύ άλλων, εκδίδει το ιστορικό περιοδικό Μνήμων. Ο καθηγητής έχει τη γενική εποπτεία της ταξινόμησης του Δημοτικού Αρχείου της Ερμούπολης και της οργάνωσης των αρχειακών συλλογών που απόκεινται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κυκλάδων, με έδρα τη Σύρο. Τα Γ.Α.Κ. - Αρχεία Νομού Κυκλάδων αποτελούν περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και είναι αρμόδια για τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση αρχείων, με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη στην έρευνα του παρελθόντος.

Ετικέτες: