Καινούρια αρχή για το πράσινο του κέντρου

Μετά από αρκετούς μήνες, κατά τους οποίους τα φυτά του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης, που είχαν αρχικά φυτευτεί είχαν αφεθεί χωρίς σχεδόν καμία μέριμνα, το ΔΛΤ Σύρου, προχωρά σε ενέργειες για την αποκατάστασή τους και την παγίωση της φροντίδας.

Αρκετό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης και χωρίς το έργο να έχει παραληφθεί οριστικά, γεγονός, που καθιστά κυρίως υπεύθυνο τον εργολάβο για την φροντίδα όσων περιλαμβάνει, μεταξύ αυτών και των φυτών, το πράσινο της παραλίας είχε μεταμορφωθεί σε… καφέ, καθώς στην πλειοψηφία τους τα φιντάνια δεν είχαν την απαραίτητη επιμέλεια, με αποτέλεσμα να ξεραθούν.

Με πρωτοβουλία και δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, στο πλαίσιο της στήριξης του πρασίνου στην Ερμούπολη, αντικαθίστανται τα ξερά φυτά σε όλο το παραλιακό μέτωπο, ενώ σταδιακά θα γίνεται φύτευση και καινούριων φιντανιών, που ευδοκιμούν την κάθε εποχή. Επιπλέον, η φροντίδα τους, προκειμένου ό,τι φυτεύεται να μένει και όχι να πεθαίνει, έχει ανατεθεί σε κηπουρό και γεωπόνο.