Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Τουρισμού Επισιτισμού Ξενοδοχείων Σαντορίνης

Μήνυμα συμπαράστασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

  • Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2017 - 13:43

Συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους  που εν έτει 2017 στην «ατμομηχανή» του τουρισμού, τη Σαντορίνη, είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται σε πανάκριβα δωμάτια ή να κοιμούνται στην παραλία!

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει τουριστική «έκρηξη»! Είμαστε οι χιλιάδες εσωτερικοί οικονομικοί μετανάστες, εργαζόμενοι στον τουρισμό 12-16 ώρες την ημέρα, 7 μέρες τη βδομάδα διαμένοντας σε πανάκριβα δωμάτια 20 τ.μ. τέσσερις-τέσσερις σε κουκέτες, βγάζοντας όλη τη σαιζόν στο κάμπινγκ, περνώντας τις λίγες ώρες ξεκούρασης μας ακόμα και σε γιαπιά.

Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που έχουμε ζήσει και εξακολουθούμε να ζούμε στο πετσί μας το οικονομικό «θαύμα» του τουρισμού. Έτσι ακριβώς όπως ζείτε και εσείς την αδιοριστία, την ανεργία, την ανασφάλεια. Η πολυδιαφημιζόμενη «δίκαιη» ανάπτυξή τους δεν είναι ούτε για μας ούτε για εσάς. Είναι ματωμένη και στηρίζεται στα τσακισμένα δικαιώματά μας.

Αυτό ακριβώς όμως είναι που μας ενώνει. Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό σας και στο δίκαιο αγώνα σας για τα αυτονόητα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δικιά σας φωνή και απαιτούμε εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση και τον Δήμο να πάρει άμεσα μέτρα για τη στέγαση αλλά και τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Καλή δύναμη!