Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

Νέος κύκλος μαθημάτων

Την έναρξη έξι σεμιναρίων για τη χρονιά 2017 – 2018 ανακοινώνει η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης, συνεχίζοντας την πολύτιμη προσφορά της στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Στις αρχές του επόμενου μήνα, ξεκινούν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας για ξενόγλωσσους με την Ευγενία Κόλλια, Δημιουργικής Γραφής με τον Αντώνη Κρύσιλα, Σεμινάρια ισπανόφωνου πολιτισμού με τη Γρασιέλα Φέλλερ, μαθήματα κοπτικής – ραπτικής με τη Ντανιέλα Λακούρη, μπεντίρ με τη Ελένη Μπαϊλή και Ξυλογλυπτικής με τον Παντελή Βασσάλο.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα ανακοινωθούν περισσότερα σεμινάρια – εργαστήρια, τα οποία προκύπτουν κατόπιν προτάσεων φίλων και μαθητών της Σχολής, οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε μία διαφορετική τέχνη.

Δημιουργική Γραφή

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που γνώρισε πέρυσι, το Τμήμα Δημιουργικής Γραφής με δάσκαλο τον συγγραφέα Αντώνη Κρύσιλα («Παπάγια Μάντολες» - «Η Γαλάτεια και τα Μυρμήγκια» επιστρέφει για έναν νέο κύκλο σεμιναρίων, που απευθύνονται σε αρχάριους και όχι μόνο. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 3 Οκτωβρίου και θα παραδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (19:30 έως 21:30).

Ισπανόφωνος Πολιτισμός

Δύο κύκλους σεμιναρίων, σχετικούς με τον ισπανόφωνο πολιτισμό διοργανώνει φέτος η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης. Το σεμινάριο με τίτλο «Το tango είναι πάθος, μουσική, χορός αλλά και στίχοι…» απευθύνεται σε άτομα που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την ισπανική γλώσσα. Ο κύκλος των μαθημάτων αρχίζει με το Α’ μέρος: «Τα πρώτα βήματα». Το σεμινάριο με τίτλο «Πολιτισμοί της Λατινικής Αμερικής μέσα από τη λογοτεχνία» απευθύνεται σε άτομα που κατέχουν την ισπανική γλώσσα και είναι λάτρεις της σύγχρονης λογοτεχνίας, καθώς και σε όσους επιθυμούν να κρατήσουν ζωντανές τις γνώσεις τους στην ισπανική γλώσσα. Τα μαθήματα ξεκινούν με το Α’ μέρος: «Από το Νότο προς το Βορρά». Το σεμινάριο θα διαρκέσει 10 εβδομάδες (συνολικά 30 ώρες).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία και λειτουργία ενός τμήματος είναι η συμμετοχή 8 ατόμων.

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 2281082573 και στο e-mail: vardakeios@gmail.com

Τέλος, σημειώνεται, ότι τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, η Βαρδάκειος Σχολή θα συνεχίσει τις δράσεις της στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως η επιτυχημένη διοργάνωση της διακρατικής συνάντησης για το πρότζεκτ «Tell your story» του προγράμματος Erasmus+, τον περασμένο Ιούνιο για την οποία απέσπασε ιδιαιτέρως θετικά σχόλια, αλλά και ένα σχέδιο της Βαρδακείου από τον ζωγράφο Paul Scragg ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.