"Παρέλαση" εθνικής συνείδησης

  • Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, 2017 - 12:39

Το εγκάρδιο χειροκρότημα των πολιτών της Σύρου, οι οποίοι συνέρρευσαν στην Πλατεία Μιαούλη για την κορύφωση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απέσπασαν μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και διμοιρία του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης, κατά την πατροπαράδοτη παρέλαση.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, σήμερα το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β' και παρουσία μαθητικών αντιπροσωπειών, αιρετών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, Μετά το πέρας της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σύρου κ. Απόστολο Ποντίκα και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης έναντι του Ιερού Ναού.

Με πυξίδα τη συλλογική υπερηφάνεια, η μαθητιώσα νεολαία και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων βάδισαν στα ιστορικά μονοπάτια της ελληνικής μνήμης, αποδεικνύοντας ότι το φρόνημα και η ομοψυχία χαράσσουν το δρόμο για την κατάκτηση υψηλών αξιών και ιδανικών, όπως η ελευθερία.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου στην πλατεία Μιαούλη.