23ος Δρόμος Ειρήνης στη Σύρο

  • Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 - 17:51

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των σχολικών εκδηλώσεων μνήμης για τα ιστορικά γεγονότα του Πολυτεχνείου και την επακόλουθη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στη μαρτυρική Κύπρο, πραγματοποιούν τον «23ο Δρόμο Ειρήνης), το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.

Ο Δρόμος Ειρήνης διεξάγεται υπό μορφή σκυταλοδρομίας εκτός από τα τελευταία μέτρα της διαδρομής, τα οποία διανύονται από όλους τους συμμετέχοντες. Για φέτος, η απόσταση των 21,5 χλμ θα καλυφθεί διαδοχικά ανά πεντακόσια μέτρα από 43 δρομείς, όσα και τα χρόνια κατοχής από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Οι συμμετέχοντες δρομείς είναι μαθητές από όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου, καθώς α σπουδαστές της Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού. Η εκκίνηση των δρομέων θα δοθεί από την περιοχή «Γουργουράκια» στις 13:50 με κατεύθυνση Βάρη – Μέγα Γιαλό – Ποσειδωνία – Φοίνικα – Γαλησσά – Πάγο – Τάλαντα – Άγιο Ιάκωβο – Ηρώων Πολυτεχνείου – Ερμού, με τερματισμό την Πλατεία Τσροπινά, έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αμέσως μετά τον τερματισμό των δρομέων θα ακολουθήσουν: τρισάγιο, καταθέσεις στεφάνων, χαιρετισμοί, τραγούδια και ποιήματα από μαθητές του 1ου Γυμνασίου και τιμητικές βραβεύσεις στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Φέτος, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε τρεις Ελληνίδες Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες της Άρσης Βαρών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον «23ο Δρόμο Ειρήνης», εκπροσωπώντας επίσημα την Ελληνική Ομοσπονδία.