Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω έκτακτου δελτίου καιρού

  • Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, 2017 - 17:11

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2017 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα την Πελοπόννησο, την υπόλοιπη Στερεά -κυρίως την κεντρική- τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, και πιθανόν την Πιερία και τη Χαλκιδική, κατά διαστήματα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες και πιθανόν την Κρήτη κατά διαστήματα.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, θα επηρεαστεί η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από 700 μέτρα.