Πρόσκληση συμμετοχής στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

  • Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2017 - 13:22

Σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων στις 10:30 το πρωί.

Η Κυβέρνηση, προσφέροντας ακόμη ένα δώρο στους εργοδότες και ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, έφερε νύχτα στη βουλή τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, στη βάση των εργαζομένων, τα συμφέροντα των οποίων ομνύεται ότι υπηρετεί.

Όταν για χρόνια υπόσχεται ότι θα επαναφέρει τη συλλογική προστασία των εργαζομένων, επιχειρεί να αποδυναμώσει το βασικό μέσο συλλογικής δράσης, αυτό της απεργίας, σε μια αγορά εργασίας που είναι ήδη ζούγκλα.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό δώρο προς τους εργοδότες, αφού προσφάτως προχώρησε στην έμμεση αναγνώριση της απαγορευμένης από το σύνταγμα ανταπεργίας τους, ανοίγοντας τους το δικαστικό δρόμο άσκησης πιέσεων στους εργαζόμενους να μην απεργήσουν.

Θυμίζουμε στην Κυβέρνηση και στους δημοκράτες εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο ότι το Ελληνικό Σύνταγμα αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα απεργίας και τους καλεί να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση, όποτε και αν εισαχθεί από την Κυβέρνηση, για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν για ακόμα μία φορά την απάντηση τους, με τη μαζική συμμετοχή στην Γενική Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ, ότι διεκδικούμε και απαιτούμε:

l  Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ.

l  Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα

l  Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας

l  Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών

l  Όχι στη μείωση του αφορολόγητου

l  Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Κανένας εργαζόμενος μόνος του ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης , των εργοδοτών και των τεχνοκρατών που θέλουν τη φωνή μας να σιγήσει. Αυτό δεν έγινε μέχρι τώρα και δεν θα γίνει ποτέ!