Παρουσίαση των δράσεων του συλλόγου Δρομείς Σύρου

  • Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2017 - 12:51

Ο Σύλλογος "Δρομείς Σύρου" με παρέμβασή στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/12/2017 προχώρησε σε παρουσίαση των δράσεων του συλλόγου καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Σκοπός της σημερινής παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η ενημέρωσή σας για τη δράση του Συλλόγου μας για το έτος 2017 και η παρουσίαση των επόμενων αγώνων δρόμου που πρόκειται να διοργανώσουμε.

Ο Σύλλογός μας έχει από την ίδρυσή του, συνεχή παρουσία και συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα του νησιού και όχι μόνο. Αποτελείται από έχει 180 εγγεγραμμένα μέλη, τα περισσότερα από τα οποία είναι ενεργοί δρομείς.

Οι αθλητές του Συλλόγου μας συμμετείχαν σε πάρα πολλούς αγώνες δρόμου και βουνού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Ημιμαραθωνίους Μεσσήνης, Καλαμπάκας, Τρικάλων, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, τους Μαραθωνίους Μεσσήνης, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Ναυπλίου, Αθήνας, Αμβούργου και Olympus Marathon, στον Υπερμαραθώνιο Κρήτης και σε άλλους αγώνες.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους πολίτες της Σύρου σχετικά με τις διοργανώσεις που υλοποιήσαμε καθώς κάποιες από αυτές χρηματοδοτήθηκαν κατά ένα ποσοστό από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Η διαφορά των δικών μας διοργανώσεων, είναι ότι απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της Σύρου και όχι μόνο σε αθλητές ή σε άτομα που έχουν προπονηθεί συστηματικά.

Πολλοί αθλητές και αθλητικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό επιλέγουν να τρέξουν στους αγώνες μας, για δύο βασικούς λόγους:

-          Οι συνεχείς συμμετοχές των αθλητών μας σε πολλές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο γνωριμιών

-          είμαστε από τους λίγους συλλόγους στην Ελλάδα που διοργανώνουν αγώνες χωρίς τη διαμεσολάβηση εταιρειών οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα.

Finikas Run

Ο 1ος αγώνας δρόμου Finikas Run 2017 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχαν πλέον των 300 αθλητών, μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς συγκεντρώθηκαν αρκετά τρόφιμα τα οποία θα προσφέρθηκαν στον Οίκο Ευγηρίας «Άγιος Ιωάννης» της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Vari Run

Η δημοτική κοινότητα Βάρης, ο Σύλλογός μας και το Νηπιαγωγείο Βάρης διοργάνωσαν αγώνες δρόμου ανδρών γυναικών και  παιδικούς αγώνες στην Βάρη. Και σε αυτόν τον αγώνα συγκεντρώθηκαν αρκετά τρόφιμα τα οποία προσφέρθηκαν στον Οίκο Ευγηρίας «Αγιος Παντελεήμων». Και πάλι συμμετείχαν περίπου 300 άτομα.

Dellagrazia Run

Το Dellagrazia Run είναι μια σειρά αγώνων δρόμου 2,5 χλμ, 5 χλμ  ανδρών/γυναικών και παιδικών αγώνων. Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών που υπερέβει τις προσδοκίες μας (περίπου 400 άτομα). Σκοπεύουμε η επόμενη διοργάνωση να περιλαμβάνει και έναν μεγαλύτερο αγώνα  δρόμου ανδρών γυναικών, περίπου 17 χλμ, προκειμένου να απευθυνθούμε και σε αθλητές εκτός Σύρου. Μαζεύτηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

City Trail

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Τρουπής στο advendure.com, το μεγαλύτερο ελληνικό αθλητικό site για αγώνες εκτός πόλης:

Το Syros City Trail είναι μια διοργάνωση που έχει φτιαχτεί με μεγάλο μεράκι, από ανθρώπους που λατρεύουν το νησί τους και θέλουν να αναδείξουν τις ομορφιές του, αλλά με μια απόλυτα γνήσια και ανόθευτη διάθεση. Αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο – ιδιαίτερα για τους αθλητές και τους συνοδούς τους. …… Όλους μας άγγιξαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες της Άνω Σύρου, που καθισμένοι σε παρέες ή μόνοι τους στις αυλές και σε μικρές πλατειούλες χειροκροτούσαν με χαρά και φώναζαν λόγια ενθάρρυνσης καθώς περνούσαμε, σε ένα γεγονός που είναι πρωτόγνωρο γι’ αυτούς. Η γνήσια χαρά τους ήταν και δική μας, αφού σπανίζουν οι στιγμές που τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σε κάτι, μιας και τα χρόνια έχουν βαρύνει τις πλάτες τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα στα αμέτρητα σκαλιά της Ερμούπολης.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί οι συμμετοχές αυξήθηκαν σε σχέση με το 2016. Είναι ειδικός αγώνας, οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι αθλητές και μάλιστα εκτός Σύρου.  Πολλοί από τους αθλητές που συμμετείχαν πέρυσι ξαναέτρεξαν και φέτος καθώς η διαδρομή είναι εντελώς ξεχωριστή και απαράμιλλης ομορφιάς

Syros Run

Η διοργάνωση αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο με 1200 €. Στην διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 1500 άτομα, εκ των οποίων 520 από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Από τους συμμετέχοντες εκτός Σύρου, οι περισσότεροι ήταν από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Πάτρα, την Κόρινθο, το Αγρίνιο  και τα γύρω Κυκλαδονήσια. Από το εξωτερικό υπήρξαν λίγες συμμετοχές κυρίως από την Αγγλία, Γαλλία, Καναδά και το Βέλγιο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την ημερίδα που είχε ως θέμα «Αθλητική Διατροφή και Υπερτροφές: Ενέργεια και αποκατάσταση». Η ημερίδα είχε ως κύρια ομιλήτρια την γνωστή διατροφολόγο Χαρά Σκουλαρίκη. Υπήρχε pasta party, δωρεάν ξενάγηση στο Θέατρο Απόλλων, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε αξιοθέατα της Ερμούπολης και σε πολιτιστικούς χώρους όπως το Βιομηχανικό μουσείο Σύρου, το Θέατρο Απόλλων και το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο. Ένα μέρος του κόστους εγγραφής δόθηκε στο Σύλλογο Φίλων Του Νοσοκομείου Σύρου.

Δίνουμε την δέσμευση μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού στον τόπο μας. Το όραμά μας για αυτή τη διοργάνωση είναι να μπορέσουμε, με τη συνεργασία άλλων πολιτιστικών φορέων και Συλλόγων του νησιού να κάνουμε αυτό τον αγώνα μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα. Θα θέλαμε μέσα από τη διοργάνωση αυτή ο κάθε αθλητής που έρχεται στο νησί μας να νιώσει τη Συριανή φιλοξενία, να γνωρίσει τον πολιτισμό του τόπου μας και να πάρει μαζί του τις καλύτερες αναμνήσεις όχι μόνο από το δρομικό γεγονός αλλά και από την όλη διαμονή του εδώ. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με συλλόγους του νησιού για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Syros Aquathlon

Τo Syros Aquathlon προέκυψε από την αποδοχή πρότασης συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Είναι κάτι που το σχεδιάζουμε περίπου ένα και ένα χρόνο. Με τον ΝΟΣ Σύρου έχουν πολλά κοινά, οι στόχοι μας συμπλέουν, έχουμε το ίδιο σκεπτικό ως προς τι είναι το σημαντικό στις αθλητικές διοργανώσεις. Έχουμε αποδείξει και οι δύο σύλλογοι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε με επιτυχία αγώνες. Προσβλέπουμε σε κάτι ποιοτικό και πολύ μεγάλο.

Το Syros Aquathlon περιλαμβάνει 5 διαφορετικά αγωνίσματα, 4 εκ των οποίων θα γίνουν εκτός Ερμούπολης στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το μικρό συμμετοχής, η δωρεάν συμμετοχή σε ανέργους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, η συνεργασία με τουριστικό πρακτορείο προκειμένου να προσελκύσουμε αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Σχετικά με το αγωνιστικό μέρος, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην ασφάλεια των αθλητών, στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους αθλητές και στην πιστοποίηση των αγωνισμάτων.

Το Syros Aquathlon θα έχει έγκριση :

•      της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος  (ΚΟΕ)

•      Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π.)

•      Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA)

•      Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου (TUI)

•      Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου (ETU)

•      Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

•      ΣΕΓΑΣ

Ως Σύλλογος, πέρα από την ετήσια επιχορήγηση των 300 ευρώ, για όλες τις παραπάνω αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις χρηματοδοτηθήκαμε μόνο με το ποσό των 1200 € για το Syros Run. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύφθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από χορηγίες και από τους επιχειρηματίες της Σύρου, οι οποίοι αγκαλιάζουν κάθε μας προσπάθεια.

Αυτό που περιμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις επόμενες διοργανώσεις (το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα) είναι η στήριξη του Συλλόγου μας στα κοινωνικά δίκτυα και η προβολή των δράσεών μας. Επίσης, θα επιθυμούσαμε να μην λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο καμία απόφαση που θα παρεμποδίσει κάποια από τις δράσεις μας. Ακόμη, θα θέλαμε να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των αγώνων που σας παρουσιάσαμε καθώς οι ημερομηνίες των διοργανώσεων έχουν ήδη οριστικοποιηθεί και επιθυμούμε κάθε χρόνο οι αγώνες να πραγματοποιούνται την ίδια χρονική περίοδο.

Ετικέτες: