Εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Όρμου Κορθίου

  • Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017 - 15:00

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στη Χώρα της Άνδρου το Σάββατο 2/12 και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Μπατσί στις 9 και 10/12, τη σκυτάλη παίρνουν και οι υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017, στο Κόρθι υποδέχονται τα Χριστούγεννα με μία όμορφη εκδήλωση, που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων και προσφορών εκ μέρους των καταστηματαρχών της περιοχής.

Ο Δήμος Άνδρου καλεί τους δημότες να παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή, που θα γίνει στην πλατεία του Όρμου Κορθίου, με ώρα έναρξης στις 17:00 το απόγευμα. Παίρνοντας μία «γεύση» από το εορταστικό πρόγραμμα της ημέρας, θα φωταγωγηθεί η πλατεία, όπου θα τοποθετηθεί και θα στολιστεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται το Σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη και το Παιδικό Εργαστήρι, που θα αποτελέσει σημείο δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μας φίλων.

Παράλληλα, η ατμόσφαιρα θα γεμίσει με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, καθώς θα τραγουδήσουν τα παραδοσιακά Κάλαντα, αλλά και γιορτινά τραγούδια. Οι σύλλογοι θα προσφέρουν κεράσματα στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να κάνει τις αγορές του στα καταστήματα, που επιφυλάσσουν εκπτώσεις και ειδικές τιμές την ημέρα αυτή. Τέλος, από την εορταστική βραδιά δε θα μπορούσαν να λείψουν οι χοροί, τόσο οι παραδοσιακοί, όσο και αυτοί του τμήματος Latin.  

Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν ιδανική αφορμή για τον κόσμο της Άνδρου, να απολαύσει τη χειμωνιάτικη βόλτα του σε γιορτινή ατμόσφαιρα, να συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνουν οι σύλλογοι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, αλλά και να ενισχύσει την αγορά και τους καταστηματάρχες του νησιού, επωφελούμενος των προσφορών τους.