Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου «Λέσχη Ελλάς»

Στόχος η αναβίωση του ένδοξου παρελθόντος

  • Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, 2018 - 06:24

Παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προέδρων συλλόγων και φορέων του νησιού,  τα μέλη του Κέντρου Προβολής των Ιδεωδών του Ερμή «Λέσχη Ελλάς» έκοψαν χθες το πρωί την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιάννης Καψωμενάκης, πλαισιωμένος από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, χαρά, ευτυχία, δημιουργία και οικογενειακή γαλήνη.

Με δεδομένο ότι, το 2017  υπήρξε μία χρονιά ποικίλων ανακατατάξεων και σημαντικής οικονομικής ύφεσης, ο κ. Καψωμενάκης τόνισε ότι το νέο έτος μας υποχρεώνει να είμαστε περισσότερο συνετοί και προσεκτικοί στα αποφάσεις της καθημερινότητάς μας και κυρίως άνθρωποι με καλοσύνη, κατανόηση, δημιουργικότητα, αγάπη για τον συνάνθρωπο και την ανάπτυξη του τόπου. Αξίες που πρέσβευαν οι δημιουργοί και ιδρυτές του Σωματείου και οι οποίες συνθέτουν την ιδιοσυγκρασία και τα «πιστεύω» των μελών του.

Υπενθυμίζεται ότι η «Λέσχη Ελλάς» αποτελεί το ιστορικότερο και ίσως το μακροβιότερο σωματείο της Ερμούπολης και πιθανόν όλης της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1864 και εγκαταστάθηκε αρχικά στο ιδιόκτητο Μέγαρο της πλατείας Μιαούλη, στο σημερινό Πνευματικό Κέντρο.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου σκοπό έχει να αναβιώσει και να διατηρήσει τις μνήμες του ένδοξου παρελθόντος, χρησιμοποιώντας αυτές σαν παρακαταθήκες για ένα μέλλον αξιοπρεπές και αντάξιο της πόλης μας, διατηρώντας τον πολιτισμό, την παράδοση και την κουλτούρα και συνάμα, αποδίδοντας φόρο τιμής στα ιδρυτικά μέλη του, που ήταν γίγαντες του πνεύματος και του «επιχειρείν».

Την πίτα του Σωματείου ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Κοντός, ενώ μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμούπολης, Νικήτας Γρυπάρης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, Χριστίνα Λιγοψυχάκη. 

Ετικέτες: