Ναξιώτες επί συριανού εδάφους

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ναξίων Σύρου, όπου ο πρόεδρος Πέτρος Βασιλάκης, ανακοίνωσε τις επόμενες δράσεις του έτους.
Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν αρκετά από τα μέλη του Συλλόγου, ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Βασιλάκης, προέβη στον απολογισμό των δράσεων της περασμένης χρονιάς, θέτοντας και τον προγραμματισμό για φέτος, υπενθυμίζοντας τον χορό του Συλλόγου και το μεγάλο αντάμωμα των Ναξίων στη γιορτή της εικόνας του Αγίου Νικοδήμου στις 14 Ιουνίου.

“Καλό είναι να βρισκόμαστε όλοι σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, κάθε μια είναι ξεχωριστή κι έχει την αξία της” επεσήμανε ο κ. Βασιλάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη διοργάνωση του χορού της Συλλόγου μέσα στις Απόκριες. Ακολούθησε η κοπή της πίτας με τον τυχερό να λαμβάνει ένα βιβλίο σχετικό με τη Νάξο.

Ο Σύλλογος, ιδρύθηκε το 1975, έχει 100 ενεργά μέλη, τα οποία βρίσκονται σταθερά τρεις φορές το χρόνο στις καθιερωμένες εκδηλώσεις, με μεγαλύτερη αυτή της γιορτής της εικόνας του Αγίου Νικοδήμου με αρτοκλασία και κέρασμα.