Δήμος Άνδρου

Στήριξη στις μαθητικές κινητοποιήσεις

  • Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2018 - 12:53

Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το θέμα του αποχαρακτηρισμού του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου Άνδρου ως δυσπρόσιτου, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Κορθίου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Κορθίου κ. Ιάκωβος Σκόρδος και σύσσωμη η δημοτική αρχή εκφράζουν τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των μαθητών του σχολείου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου, έπειτα από συνέλευση της μαθητικής κοινότητας και δεδομένης της έγγραφης διαμαρτυρίας των καθηγητών τους προς τους αρμόδιους φορείς, αποφάσισαν ομόφωνα να προβούν σε κατάληψη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχες ενέργειες αναμένονται να γίνουν και από την πλευρά του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «εάν κάτι συμβάλλει στην ομαλή έως τώρα λειτουργία του σχολείου μας είναι ακριβώς αυτός ο χαρακτηρισμός του ως δυσπρόσιτο, διότι η πλειοψηφία των καθηγητών μας είναι αναπληρωτές και μοιραία δηλώνουν το Κόρθι, παρά τις δυσκολίες που έχει ως τόπος, διότι παίρνουν μεγάλη μοριοδότηση».

O Δήμος Άνδρου συμπορεύεται με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου και αιτείται η περιοχή του Κορθίου Άνδρου να ενταχθεί και πάλι στις δυσπρόσιτες περιοχές, προκειμένου να δοθεί τέλος στην υποβάθμιση των εκπαιδευτικών μονάδων του τόπου μας.