Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φίλοι του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» ενώθηκαν για καλό σκοπό

Γερή αλυσίδα αγάπης

  • Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2018 - 06:18

Η χαρά, η αγάπη και η προσφορά συναποτελούν τη γερή αλυσίδα που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι φίλοι του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος».

Για μία ακόμη φορά, η «οικογένεια» του του σχολείου έδειξε την κοινωνική ευαισθησία της, διοργανώνοντας ένα επιτυχημένο bazaar, τα έσοδα του οποίου θα δώσουν μία μικρή οικονομική ανάσα σε κάποιον συμπολίτη μας, που έχει ανάγκη.

Το φιλανθρωπικό bazaar για τον Δημήτρη Ρίζο διοργανώθηκε χθες από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, με την πολύτιμη υποστήριξη, συνδρομή και βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων, οι οποίοι νοιάστηκαν, συμμετείχαν και προσέφεραν για καλό σκοπό.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν λαμπάδες, δώρα, σπιτικά γλυκά, παιχνίδια, βιβλία και λουλούδια, να παίξουν με τους λαχνούς και να κερδίσουν πολλά δώρα, να απολαύσουν σουβλάκια ψημένα στα κάρβουνα, σάντουιτς, γλυκά, παγωτά και να πιουν τον καφέ τους.

Μια μεγάλη αγκαλιά

«Προσπαθήσαμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για να βοηθήσουμε τον συμπολίτη μας με έναν όμορφο τρόπο, που συνδυάζει τη διασκέδαση και την προσφορά», υπογράμμισε η υποδιευθύντρια του «Αγίου Γεωργίου», Μαργαρίτα Δεναξά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Συλλόγους των Γονέων και των Αποφοίτων, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην οργάνωση και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και στη στήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, οι οποίοι προσέφεραν δώρα για τη συγκέντρωση εσόδων που θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του Δημήτρη Ρίζου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο παρελθόν το σχολείο έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, τα οποία δόθηκαν σε συμπολίτες μας που τα χρειάζονταν. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που οι μαθητές μας συμμετέχουν ενεργά, διαλέγοντας μαζί με τους γονείς τους πράγματα και αντικείμενα τα οποία μας φέρνουν για να εκπληρώσουμε αυτόν τον ιερό σκοπό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δεναξά, προσθέτοντας ότι στο πλευρό του σχολείου, βρίσκονται πάντοτε και απόφοιτοί του, οι οποίοι με χαρά φορούν τις μπλούζες των εθελοντών και παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα δρώμενα

Το bazaar πλαισίωσαν αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα από φορείς του νησιού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του Σχολείου, καθώς και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους, οργανωμένες από τις νηπιαγωγούς του «Αγίου Γεωργίου».

Η εκδήλωση άνοιξε ένας αγώνας μπάσκετ μεταξύ των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης», καθώς κα παραδοσιακά παιχνίδια με τον Νίκο Σολάρη. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι γυμνάστηκαν ρυθμικά με την Τερέζα Φόλγκα και παρουσιάστηκαν χοροί από τη Σχολή του Μάκη Μπέτση και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου. Δυναμική ήταν η παρουσία της παιδικής χορωδίας του σχολείου,  ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορούς από τον Λαογραφικό – Χορευτικό Όμιλο «η σοφία της παράδοσης».