Καθαρισμός του δικτύου αποχέτευσης της Νάουσας

  • Τρίτη, 24 Απριλίου, 2018 - 12:59

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Δ.Ε.Υ.Α.Π. σε συνεργασία με την εταιρία BIOTEV προχώρησε σε εκτεταμένο καθαρισμό του δικτύου αποχέτευσης της Νάουσας. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν πρωτοποριακά υλικά, τα οποία βοήθησαν στην απομάκρυνση των λιπών, στην απολύμανση και απεντόμωση, στην απόφραξη και στον ουσιαστικό περιορισμό των οσμών!

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι απολύτως ασφαλή για τον άνθρωπο, τα μηχανήματα και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά στην συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης.

Η εφαρμογή θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες περιοχές με στόχο τον γενικό καθαρισμό του δικτύου και την αποφυγή οχλήσεων από εμφράξεις ή οσμές, ενόψει τουριστικής περιόδου.

Επίσης, την ίδια περίοδο διενεργείται στο νησί από άλλο συνεργείο η πρώτη φάση της απεντόμωσης, ενώ θα ακολουθήσει και μία δεύτερη στις αρχές του καλοκαιριού.

 

     Οι παραπάνω δράσεις είναι μόνο δύο από τις πολλές που είναι σε εφαρμογή αυτήν την περίοδο. Για να έχουν όμως, οι παραπάνω προσπάθειες της ΔΕΥΑΠ το επιθυμητό αποτέλεσμα, απαιτείται και η συνεργασία των συμπολιτών μας.  

Απαγορεύεται, με βάση τη Νομοθεσία και τον Κανονισμό Αποχέτευσης, η απόρριψη εντός του δικτύου αποχέτευσης μαγειρικών λιπών και ελαίων, όπως επίσης και χαρτιών, μωρομάντηλων, πετσετών και άλλων υλικών που δεν είναι αστικά λύματα. 

 

Οι ενέργειες αυτές είναι που προκαλούν εμφράξεις στα φρεάτια, έκλυση οσμών και δυσλειτουργία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η ΔΕΥΑΠ θα συνεχίσει τις προσπάθειές με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στον Πολίτη!