Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στειρώσεις από την ΕΔΚΕ στη Χώρα Άνδρου

  • Τρίτη, 1 Μαΐου, 2018 - 13:08

Στη μαζική στείρωση 60 αδέσποτων ζώων από όλες τις περιοχές του νησιού προχώρησε η εξειδικευμένη ομάδα κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που έγινε η δράση αυτή για τα αδέσποτα ζώα στο νησί μας. Τα μέλη της ΕΔΚΕ αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου και πραγματοποίησαν δωρεάν στειρώσεις το τριήμερο από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2018. Οι στειρώσεις έγιναν στη Χώρα Άνδρου, στο υπόγειο του κτηρίου της Ε.Ο.Χ.Α., με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του «Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου», καθώς και Άγγλων φιλόζωων εθελοντών.  

Η εννεαμελής ομάδα των κτηνιάτρων της ΕΔΚΕ δούλεψε ακατάπαυστα και για πολλές ώρες σε συνεργασία με τους εθελοντές, ενώ το «παρών» έδωσε εκ μέρους του Δήμου Άνδρου η κα. Αθηνά Τσατσομοίρου, πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα μέλη του «Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου» και η πολυπληθής ομάδα των Άγγλων εθελοντών συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης.

Τα αδέσποτα ζώα μετά τη μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσής τους, θα επανενταχθούν και πάλι, εμβολιασμένα κατά της λύσσας και «τσιπαρισμένα», όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ο Δήμος Άνδρου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι δράσεις αυτές να συνεχιστούν, προκειμένου ο πληθυσμός των αδέσποτων να καταστεί ελεγχόμενος.

Θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Golden Star Ferries» και ιδιαιτέρως την κα. Χρυσάνθη Στεφάνου για τη δωρεάν μετακίνηση των κτηνιάτρων και τη μεταφορά του εξοπλισμού του χειρουργείου. Επίσης, ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Anemomiloi Andros», καθώς και την κα. Λουίζα Διαπούλη για την παραχώρηση της οικίας της για τη φιλοξενία των κτηνιάτρων.

 

 

Ετικέτες: