Το Μάννα τίμησε τη μαμά και γιαγιά, Ευτυχία Βουτσίνου

«Η οικογένειά μου είναι η περιουσία μου»

  • Δευτέρα, 14 Μαΐου, 2018 - 06:15

Συγκίνηση πλημμύρισε την αίθουσα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά γιόρτασε την Ημέρα της Μητέρας, τιμώντας μία γυναίκα του χωριού που έφερε στη ζωή τρία παιδιά και βίωσε στο έπακρο τα δώρα της μητρότητας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φραγκίσκου Βακόνδιου, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα Γιάννη Μαραγκού, της προέδρου του Επιμορφωτικού Φιλοτεχνικού Συλλόγου «Φοίνικας Σύρου» Ρόζας Ξανθάκη και πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου.

Ξεχωριστό τόνο στη Γιορτή έδωσαν, όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά της περιοχής, τα οποία απήγγειλαν ποιήματα, αφιερωμένα στις μάνες, μητέρες, μανούλες, μαμάδες τους που τους μετάγγισαν τη ζωή και αποτελούν στήριγμα για να την κοιτάξουν κατάματα και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Κύριο μέρος της εκδήλωσης ήταν η ανάγνωση δύο μικρών ιστοριών για δύο μάνες που πόνεσαν, βλέποντας τα παιδιά τους, να φεύγουν, να χάνονται. Τις ιστορίες, οι οποίες είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα, έγραψε και παρουσίασε μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ο επί τιμή Νομάρχης Κυκλάδων, Δημήτρης Μπάιλας.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της κ. Ευτυχίας Βουτσίνου, τα εγγόνια της οποίας είχαν ετοιμάσει ένα γλυκό βίντεο, ανταποδίδοντας με αυτό την αγάπη που η ίδια τους χάρισε απλόχερα και τους έμαθε να την εκφράζουν και να τη δίνουν με όλη τους τη ψυχή.

Η κ. Βουτσίνου μεγάλωσε και έζησε όλα της τα χρόνια στο Κουρούπι στο Μάννα. Το 1966 παντρεύτηκε τον Αντώνη Βουτσίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009. Κοινό τους όνειρο ήταν να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους και να ταξιδέψουν. Σήμερα εκείνος από πάνω κι εκείνη από κάτω, συνταξιδεύουν νοερά, αποτελώντας φύλακες αγγέλους των παιδιών και των εγγονιών τους. Όπως υπογράμμισαν τα εγγόνια της, η κ. Ευτυχία χαίρεται να βλέπει δημιουργικούς ανθρώπους και νέα παιδιά να αγωνίζονται και να γίνονται ευτυχισμένα όπως η ίδια, αφού το όνομά της αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά της.

Η ίδια, λαμβάνοντας τη διάκρισή της, ευχαρίστησε τον Σύλλογο, τα παιδιά και τα εγγόνια της, λέγοντας πως αυτά είναι η περιουσία της. «Καμαρώνω, γιατί έχω κάνει πολύ καλά παιδιά και εγγόνια που με αγαπάνε πάρα πολύ».